Kamu çalışanları yüksek enflasyon ve vergi dilimi kıskacında sıkışıp kalıyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre; 2024 yılında uygulanacak gelir vergisi tarifesinin, ilk dilimi 70 bin liradan 110 bin liraya, ikinci dilimi 150 bin liradan 230 bin liraya, üçüncü dilimi 370 bin liradan 580 bin liraya, dördüncü dilim ise 1 milyon 900 bin liradan 3 milyon liraya çıkarıldı.

 

Maaşlara yapılacak zam geldiği gibi gidecek!

2024 yılında uygulanacak gelir vergisi tarifesinin, %15’lik diliminin 110 bin lira olarak belirlenmesi kamu çalışanlarının büyük bir kısmının vergi dilimi zulmüne maruz kalacağını, maaşlara yapılacak zammın geldikleri gibi gideceğini işaret etmektedir.

Çünkü, yüksek seyreden enflasyon oranının maaşa yansıması neticesiyle %15’lik dilime denk gelen 110 bin lira sınırı birkaç aya kalmadan aşılacaktır.

 

Şans oyunlarında, lüks tüketime vergi indirimi uygulanıyor

Bir yandan şans oyunlarında, lüks tüketim kalemlerinde vergi indirimi uygulanırken, vergi afları çıkarılırken diğer yandan vergisini peşin ödeyen kamu çalışanının vergi dilimi kapanında sıkboğaz edilmesi vergi adaleti olamaz.

 

Memurlar vergi kaynağı olarak görülmemelidir

Vergi politikası, enflasyon altında ezilen kamu çalışanının geliri üzerine kurulmamalı, memurlar vergi kaynağı olarak görülmemelidir.

 

Adil bir vergi dağılımı gerekiyor

Adil bir vergi dağılımı için ya %15 vergi diliminin tekabül ettiği miktar artırılarak yıl boyunca aynı vergi diliminde kalınması sağlanmalı ya da bu dilimin kurbanı olan kesim %15 vergi dilimine sabitlenmelidir!

Kamu Çalışanını temsil eden yetkili konfederasyondan, vergi dilimi konusunda üzerine düşeni yaparak gerekli mücadeleyi vermesini, %15 vergi dilimi sabitinde ısrarcı olarak, kamu çalışanlarına derin bir OHH Çektirmesini bekliyoruz.

Maaşa gelen artış, Vergi Dilimi kapanı ile geldikleri gibi gitmesinler…

 

Yetkili sendikayı davet ediyoruz

Kamu çalışanları bir yandan enflasyon canavarı tarafından bir yandan da vergi dilimi canavarı tarafından OFF Çekmesin artık…

Yetkili konfederasyonu göreve davet ediyoruz!

 

Kadriye Demirel
Hürriyetçi Eğitim Sen Sosyal Medya ve Basın Kurulu Başkanı