Yeni mevzuatlar bu hafta yayımlanacak

Bu süreçte mevzuatta yapılan düzenlemeleri aktaran Tekin, "Önümüzdeki günlerde de başta ortaöğretim yönetmeliği olmak üzere temel eğitim, hayat boyu ve ölçme değerlendirmeyle ilgili yönetmelik hazırlıklarımız da tamamlandı. Bu hafta içinde bunlardan bir kısmı yayınlanmış olacak." bilgisini paylaştı.

 

Öğretmenlerin yer değişikliğine ilişkin yaptıkları düzenlemeleri istişarelerle hayata geçirdiklerinin altını çizen Tekin, konuşmasında eğitim öğretim ortamlarının ve niteliğini artıracak bir süreç içinde olduklarını bunun yanında meslektaşı öğretmenlerin karşı karşıya bulundukları problemlerin çözümüne, itibarlarının korunması noktasında aldıkları tedbirlere ve disiplin uygulamalarına ilişkin hayata geçirecekleri uygulamaları özetledi.

 

Bakan Tekin, şöyle konuştu:

"Öğretmen arkadaşlarımızın bu anlamda sınıfta ve okulda kendi hukuklarının korunması açısından sınıf tekrarı başta olmak üzere devamsızlıkların, okul terklerinin azaltılması gibi konularda öğretmen arkadaşlarımızın söz sahibi olması için gerekli tedbirleri alıyoruz.

Öğretmen arkadaşlarımızın çok rahatsız oldukları ve dünyanın birçok ülkesinde de benzeri uygulamaların var olduğu bir şeyi hayata geçiriyoruz.

Bundan böyle velilerimizin, okul içerisinde öğretmenlerimizle eğer bir şey görüşmek istiyorlarsa randevu takvimi içinde görüşmesini arzu ediyoruz.

Aynı şekilde öğretmen arkadaşlarımızın da rahatsız eden disiplin uygulamaları anlamında özel hayatın gizliliği anlamında karşı karşıya kaldıkları problemleri çözmeleri için cep telefonlarıyla ilgili düzenlemelerimizi yaptık. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin sınıflarda cep telefonu kullanmalarını engelledik."