Öğretmenler odasında eğitimcilerle sohbet eden Bakan Tekin, bundan böyle sık sık öğretmenlerle bir araya geleceklerini vurgulayarak, öğretmenleri sadece yılda bir defa kutlanan Öğretmenler Günü'nde hatırlamayacaklarını, her daim öğretmenlerle bir arada olacaklarını kaydetti.

Öğretmen, öğrenci, veli ve diğer paydaşlarla hep birlikte büyük bir eğitim ailesi olduklarını ifade eden Bakan Tekin, merkezden verecekleri kararlarla değil; alacakları kararlara öğretmen ve diğer paydaşları da dâhil ederek kararlar alacaklarını söyledi.

 Karar mekanizması olarak merkezden herhangi bir kararı dayatmayacaklarını belirten Tekin, "Alacağımız kararların, herkesi memnun edecek şekilde ve her kesimi mutlu etmesi gereken kararlar olmasına özel önem vereceğiz. Bir karar alırken özellikle öğretmenlerimizin görüş, öneri ve eleştirilerini dikkate alacağız. Bunda herkesin müsterih olmasını isterim." ifadelerini kullandı.

Tekin, bundan böyle okul ziyaretlerini daha sık yapacaklarını belirterek, "Yeni dönemde okul ziyaretlerimizi Ankara Gölbaşı Hacılar İlk ve Ortaokulu ile başlattık. Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceksek bunun merkezi, kesinlikle okullar ve öğretmenler olacak. Arkadaşlar sizi gerçekten çok seviyorum, inşallah beraber tarihe not düşülecek işler yapacağız." ifadelerini kullandı.

Daha sonra okulda sınıf ziyaretlerinde bulunan Tekin, öğrencilerle sohbet etti ve herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.