Koronavirüs salgını nedeniyle 30 Nisan'a kadar eğitime ara verilmişti. Okullar kapalıyken eğitim, eba.gov.tr ve TRT Eba TV kanalları üzerinden uzaktan eğitim yoluyla sürdürülürken, AK Parti'nin Meclis'e sunduğu telafi eğitim yapılması ile ilgili kanun teklifi TBMM’de kabul edildi. Yaz aylarında telafi eğitim yapılabilmesinin önü açılmış oldu


Öğretmen izinleri ile ilgili hangi düzenlemeleri içeriyordu:

Öğretmenler yaz tatilinde aralıksız iki ay izin yapacaklar. Ancak, bu iki aylık izin sürelerine dokunulmadan, kalan tatil zamanlarında mesleki çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar. Genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin iki haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde, ders yılı içerisinde telafi yapılamaması durumunda yaz tatilinde öğretmenlerin izin süresi bir ay kısaltılabilecek.

Rehberlik öğretmenleri, tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi, öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda ihtiyaç duyulması halinde izin ve tatil dönemlerinde de görevlendirilebilecek. Bu durumda rehberlik öğretmenlerinin izinleri bir aydan az olamayacak.

 

 

 

 

 

İlgili Haber:


Öğretmenlerin yaz tatilleri telafi eğitim için kısaltılıyor