Yaz kendini iyiden iyiye hisssettirmeye başlarken yaz yağmurları da zaman zaman etkili oluyor. Peki yeni haftada hava nasıl olacak? Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bilecik, Manisa, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir çevreleri ile Burdur’un batısı ve Isparta’nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara’nın doğusunda pus ve yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre; Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bilecik, Manisa, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir çevreleri ile Burdur’un batısı ve Isparta’nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (su baskını, sel, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL’DA YENİ HAFTA YAĞMURLA BAŞLAYACAK

Meteoroloji tarafından yayınlanan 5 günlük hava durumuna göre, ülkenin batı kesimlerinden giriş yapacak olan yağışlı hava hafta ortasına kadar aralıklarla yurdu etkileyecek.

hava-durumu-5-gunluk