Yakut yüzük seçimi söz konusu olduğunda, aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var. İlk olarak, yakutların 4 C'sini göz önünde bulundurun: renk, berraklık, kesim ve karat ağırlığı. İkincisi, yakutların anlamı ve sembolizmi hakkında düşünün. Ve son olarak, mevcut farklı yakut yüzük türleri hakkında bilgi edinin.

Bir yakut yüzük seçerken, "Dört C" yi dikkate almak önemlidir. Yakutun "Dört C'si" Renk, Kesim, Berraklık ve Karat ağırlığıdır.

Renk: Yakutlar soluk pembeden koyu kırmızıya kadar çeşitli renklerde gelir. En değerli yakutlar, canlı bir tonu ve güçlü doygunluğu olanlardır.

Kesim: İyi kesilmiş bir yakut, simetrik ve eşit oranlı yüzeylere sahip olacaktır. Kesim ayrıca taşın genel şeklini de etkiler.

Berraklık: Çoğu yakutun bazı doğal kalıntıları veya iç kusurları vardır. Bununla birlikte, inklüzyonlar ne kadar az ve küçük olursa, yakut muhtemelen o kadar değerli olacaktır.

Karat ağırlığı: Yakutun boyutu karat cinsinden ölçülür. Daha büyük yakutlar daha nadirdir ve bu nedenle daha küçük olanlardan daha değerlidir.