Şirket, bir blog gönderisinde, ister bir arkadaşınıza iyi bir haber vermek, isterse de doğum günü kutlama mesajı olsun, duygularınızı kısa videolarla paylaşmanın eğlenceli olabileceğini vurguladı.

WhatsApp sohbet kullanıcı arayüzünün sağ alt köşesindeki sesli mesajlar düğmesinin artık ikili bir amacı var. Sesli ve görüntülü mesaj modları arasında geçiş yapmak için üzerine dokunabilirsiniz. WhatsApp’ta anlık video mesajı göndermek için, video kaydını başlatmak üzere düğmeye dokunup basılı tutabilirsiniz.

Sesli mesajlar gibi, parmağınızı kayıt düğmesinden kaldırdığınızda video otomatik olarak gönderilecektir.  WhatsApp, video mesajlarının da uçtan uca şifreli olduğunu söylüyor. Ayrıca eller serbest modunda da videoları kilitlemek ve kaydetmek için yukarı kaydırabilirsiniz.

Maksimum 60 saniye süreli bir video mesajı kaydedebilirsiniz. Video mesajı, alıcı sohbet penceresini açtığında ve sesi başlatmak için videoya dokunana kadar otomatik olarak sessizde oynatılıyor.

Bu özellik aslında yeni değil. Telegram, bu özelliği bir süredir kullanıyor ve benzer şekilde çalışıyor. WhatsApp’ın yeni Anlık Video Mesajı özelliğinin önümüzdeki hafta tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Oğuzhan Necip Şahin / Technopat