Güncel Eğitim Haberleri - Öğretmen Haber Sitesi
Güncel Eğitim Haberleri - Öğretmen Haber Sitesi
Diğer Sayfalar
GÜNCEL EĞİTİM

Vizyon Belgesi'ne Ulaşıldı: Ders Saatleri Azalacak, Teneffüsler Artacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un göreve gelmesiyle birlikte hazırlıklarına başladığı 2019-2023 Strateji Eğitim Planı tamamlandı.

Vizyon Belgesi'ne Ulaşıldı: Ders Saatleri Azalacak, Teneffüsler Artacak
Paylaş:

Buna göre yeni dönemde öğrenciler, sınav eksenli modelden çıkarılarak ‘keşfetme’ dönemine geçecek. Okullarda tasarım ve yetenek atölyeleri kurulacak. Haftalık ders saatleri azalacak, teneffüsler artacak. Gelecek yıldan itibaren zorunlu ilkokula başlama yaşı 72 aydan 69 aya çekilecek.
 
Yeni vizyon planında öncelik olarak öğrenciler sınav merkezli ezber eğitiminden uzaklaştırılarak ‘kavrama’ ve ‘keşfetme’ modeline geçecek. Buna göre yeni dönemde müfredat, öğrenciye sadece bilgi yüklemekten ziyade, yeteneklerini ortaya çıkaran, temel beceriler ile özgüven kazandıran ve evrensel değerleri aktaran bir içeriğe sahip olacak.
 
Öğrencilerin yeteneklerine göre keşfedilebilmesi için her okulda ‘tasarım ve yetenek atölyeleri’ kurulacak. Bu atölyelerde öğrencilerin resimden spora, müzikten edebiyata, matematikten tiyatroya kadar birçok alanda yeteneklerine bakılacak. 
 
Yeni dönemde haftalık ders saatlerini azaltacak olan Bakanlık teneffüs saatleri ve aktivite saatlerini artıracak. Yapılacak bu değişiklikle okulların giriş çıkış saatleri değişirken bu sayede öğrenciler daha çok yeteneklerini geliştirebilecekleri zamanı bulabilecekler.

 

Bu haber Güncel Eğitim Haberleri - Öğretmen Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL EĞİTİM Haberleri