Sözcü' den Evren DEMİRTAŞ'ın haberine göre, Elazığ'ın Esentepe Mahallesi'ndeki Mehmet Mihri Akıncı Ortaokulu'nda üç öğretmen hakkında henüz açıklanmayan bir nedenle soruşturma açıldı.

Öğretmenlerin haklarında soruşturma açılmasından dolayı okulda temel dersler boş geçmeye başladı.

Bu nedenle öğrencilerin mağdur olduğunu ve sınavlara hazırlanamadığını belirten 60'a yakın öğrenci velisi okula yakın bir noktada toplanarak eylem yaptı.

Veliler öğretmenleri için eylem yaptı

“BİZE AÇIKLAMA DAHİ YAPILDIMADI…”

Başka okullara sürgün edilen öğretmenlere destek veren Mehmet Mihri Akıncı Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Gülşen Kahraman öğretmenlerin başka okullara gönderilmesini doğru bulmadıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Mehmet Mihri Akıncı Ortaokulu’nun haksız ve hukuksuz olarak görev yeri değiştirilen Erdal Şahin Hasret Yavşan ve Hasan Düzgün adlı hocalarımızın okula görevlerini geri iadelerimiz talep ediyoruz. Çocuklarımız çok mağdur.

Eğitim haklarını, öğretmenlerini geri istiyorlar. Diğer yöneticiler ödül verilmiş gibi farklı okullarda yönetici olarak görevlerine devam ettiler.

Haksız ve hukuksuz olarak bizim 3 hocamızı başka okullara görevlendirdiler. Biz hocalarımızı geri istiyoruz. Neden görevlendirdiler? Burada herhangi bir sorun mu yaşadılar? Biz de bir açıklama yapılmıyor.”

“HOCALARIMIZI GERİ İSTİYORUZ”

Gerekli mercilere başvurduklarını belirten Kahraman, “Biz veli olarak bir açıklama alamıyoruz. Bize bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz. Çocuklarımız okula gelmek istemiyorlar. Biz de veli olarak mağduruz. Çocuklarımız bir an önce hocalarını istiyorlar. Burada bırakmayacağız, söylemlerimize devam edeceğiz. Her şekilde hukuki yönden ne gerekiyorsa haklarımızı arayacağız. Pazartesi gününden beri 5 gündür mücadele veriyoruz. İl Milli Eğitim Müdürü’yle görüştük, şube müdürleriyle görüştük. Bazı yerlere ulaşmaya çalışıyoruz. Kimseden bir geri dönüş alamıyoruz. Biz bunun bir an önce çözülmesini, üç kıymetli değerli hocamızın görevlerine geri iade edilmesini okulumuza gelmelerini istiyoruz. Biz başka okullara gitmelerini istemiyoruz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN PSİKOLOJİSİ ALTÜST OLDU”

Kızının lise sınavlarına hazırlandığını ancak öğretmenlerinin girmesinden dolayı psikolojisinin bozulduğunu söyleyen öğrenci velisi Özlem Örün, “Bize ‘bir şey olmaz başka hoca gelir' dediler. Bütün öğretmenlerimizin başımızda yeri var ama şimdi çocuklarımız bu öğretmenlerle bir iletişim kurmuş, duygusal bağ kurmuş. Benim kızım LGS öğrencisi ve başarılı bir öğrenci. 3 gündür ders çalışıyorum. Test kitaplarına bakıyor. Öğretmenini geri istiyorlar. LGS’de motivasyon çok önemli. Psikolojisi çok önemli. Bizim çocuklarımızın psikolojisi altüst  şu anda. Zaten burası deprem gördü. Bir de bu olay başımıza geldi. Ne olacak şimdi bizim çocuklarımızın geleceği? Ben çocuğumun geleceği için buradayım. Biz hocalarımızdan memnunuz. Hiçbir sıkıntı yok. Evlerinde test hazırlayıp çocuklarımıza getiren öğretmenlerimiz bunlar. Sonsuz çaba sarf ediyorlar. Hiç kimsenin yapmadığı şeyleri yapıyorlar ama niyeyse gittiler” diye kaydetti.

“DERSLER BOŞ GEÇİYOR”

Derslerinin boş geçtiği belirten öğrenci velisi Sinem Koçaslan ise, “Çocuklarımız yazılı haftasına giriyorlar. Pazartesiden beri 5 gündür çocuklar doğru dürüst derslere adapte olamıyorlar. Benim çocuğum dedi ki, “Ders boş geçiyor. Bu konuları bana kim anlatacak? Okul bomboş anlamsız' dedi. Bu yıl da bursluluk sınavını kazanmış bir çocuk benim kızım. Başarısının sebeplerinden biri de sınıf hocalarıdır.  Öğrencinin şikâyeti olmayan bir öğretmenler niçin alınıyor? Çok anlamsız geldi. Anlayamadık” ifadelerini kullandı.

Sözcü