Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavına müracaat ettiği halde giremeyen öğretmenler için şablon bir dilekçe oluşturuldu.

Bilgi Edinme Kanunu kapsamında başvurmak isteyen öğretmenler ekteki başvurudaki kişisel alanları doldurup başvuru yapabilirler. Gelen cevaba göre yasal süreç başlatılmalıdır.

 

                                                                                      06.12.2022

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

Gönderilmek üzere

......... OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

 

TALEP EDEN                                  : İsim Soyisim – (TC:………) - Adres

KONU                                               : Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı başvurum hakkında bilgi ve belge edinme talebidir.


AÇIKLAMALAR                          :

19/11/2022 tarihinde yapılan Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı için eğitim videolarını izlememe ve sınava giriş için başvuru yapmama rağmen sınav başvurumun sistemde gözükmediği, bu nedenle sınav giriş belgemin olmadığını öğrendim. Dolayısı ile sınava giriş yapamadım.

Bu sorunla karşılaşan tek kişi olmadığım ilgili konunun Türkiye geneli bir sorun olduğu kamuoyuna yansıması ile de açıktır. Bu nedenle öncelikle ilgili sorunun neden kaynaklandığı hususunda bilgi edinme başvurusu yapma zorunluluğum hasıl olmuştur. Başvurumu yaptığıma ilişkin log kayıtları ile birlikte Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı başvurumun sistemde görünmemesi ile ilgili tarafıma detaylı bilgi ve log kayıtlarının bir örneğinin verilmesini talep ederiz.      

Netice itibariyle; yasal süre içerisinde başvurumuzun gereğinin yerine getirilerek ilgili belgelerin yukarıda yazılı adrese tebliğini talep eder; aksi takdirde yasal yollara başvurmak durumunda kalacağımı bilgilerinize sunarım.06/12/2022

TALEP EDEN   

 

Guncelegitim.com