Söz konusu eğitimlerin sağlıklı yürütülebilmesi ve adayların herhangi bir sıkıntı yaşamamaları açısından aşağıda belirtilen açıklamalara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Adayların eğitimlere, MEBBİS veya e-Devlet şifreleri ile bireysel giriş yapmaları gerekmektedir. Adayların eğitimlerin tamamını eksiksiz olarak izlemeleri gerekmektedir. İzlenen her videonun solunda bulunan ikon video başlatıldığında turuncu, tamamlandığında ise yeşil renkli olmaktadır. Tüm videolar izlendiğinde (ikon yeşil olduğunda) eğitim tamamlanmış olacaktır. Eğitimin tamamlanmış sayılması için videoların %100 izlenme zorunluluğu vardır. Eğitimin tamamlanmış olup olmadığı ÖBA platformunda eğitimin “Eğitim Detayları” kısmından mutlaka kontrol edilmelidir. Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı, 18 Temmuz 2022 tarihinde başlayıp 05 Eylül 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Başöğretmenlik Eğitim Programı, 18 Temmuz 2022 tarihinde başlayıp 19 Eylül 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Eğitimlerde süre uzatımı kesinlikle olmayacaktır. Video eğitimlerin yanında video eğitimlerde görev alan akademik kadro tarafından hazırlanan yazılı içerikler ayrıca ÖBA’da paylaşılmıştır. (Eğitim başlatıldığı veya eğitime devam et denildiğinde eğitim görseli altında yer alan “Eğitim Hakkında” kısmında bu dokümanlara ait açıklamalar ve linkler yer almaktadır.) Sadece yazılı içeriğin okunmasıyla “eğitimi tamamlama şartı” yerine gelmemektedir. Sınav eğitim programı konularından yapılacağından adaylar sınavda, “yazılı doküman içeriğinden” sorumlu olacaktır.

Sınavda Sorulacak Eğitim Dokümanları

Başöğretmenlik Yetiştirme Programı Çalışma Kitabı (PDF) Uzman Öğretmenlik Yetiştirme Programı Çalışma Kitabı (PDF) Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Yetiştirme Programı Çalışma Kitapları Kaynakçalar Listesi (PDF)