OKULLAR TATİL, EBA SİSTEMİ DEVREDE

Türkiye’de Koronavirüs’e (Kovid-19) karşı alınan önlemler kapsamında ilkokul, ortaokul ve liselerde 16-30 Mart 2020 tarihleri arasında iki hafta süreyle eğitime ara verilmişti. Milli Eğitim Bakanlığınca bugünden (23 Mart) itibaren uzaktan eğitim süreçlerinin uzaktan eğitimin adresi Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve TRT kanalları olacağı belirtildi.

MEB bünyesindeki dijital eğitim platformu olan EBA’ya, www.eba.gov.tr adresi üzerinden erişilebiliyor. “Öğrenci”, “Öğretmen” veya “Veli” olarak giriş yapılabilen EBA platformuna ayrıca cep telefonlarına indirilebilen mobil uygulamayla da ulaşılabiliyor.

İLK DERS ZİYA HOCA’DAN

EBA üzerinden ilk ders, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk verecek. Bakan Selçuk bugün sabah 09.00’da ders zilini çaldı…

Gündemdeki soru şu: Uzaktan eğitim ne kadar sürecek? Okular açılacak mı, ne zaman açılacak?

Oysa bu sorunun cevabı şu an bilinmiyor, ülkemizdeki gelişmelere bağlı…

PLANLAMA HAZİRAN’A KADAR

MEB’e yakın kaynaklar, uzaktan eğitim için haziran ayında takvim tamamlanana kadar planlama yapıldığı bilgisini kamuoyuna duyurdu:

“Sürekli olarak tatil uzayacak mı gibi sorular geliyor. Bu bir tatil değil. Şuan Türkiye Koronavirüs ile amansız bir şekilde mücadele ediyor. Uzaktan Eğitim ile ilgili hazırlıklar TRT de Haziran müfredatı sonuna kadar yapıldı. Süresini Bilim Kurulunun raporları belirleyecek.”

OKULLAR AÇILACAK MI? BİLİM KURULU KARAR VERECEK

Bu paylaşımdan da anlaşılacağı üzere uzaktan eğitim haziran ayında müfredatın sona ereceği tarihe kadar planlanmış durumda. Eğer Bilim Kurulu, haziran ayı ortalarından önce “okullar açılsın” kararı verirse, normal eğitime geçilecek. Eğer gelişmeler ışığında o karar çıkmazsa, durum şu ki,  okullar çoktan kapandı, haberiniz ola!..

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı sonunu uzaktan eğitim ile görmüş olacağız.

Tayfun ÇAVUŞOĞLU