Öğretmenevlerinde öğretmenlerin öncelik kapasitesinin arttırılmasını değerli bulduklarını ifade eden Lider Eğitimci Yazarlar Derneği uygulama otellerinde de öğretmenlere öncelik verilmesini tavsiye etti.

Öğretmenlerin en çok yakındığı konuların başında özellikle yaz aylarında öğretmen evlerinde yer bulamamaları olduğunun altını çizen Lider Eğitimci Yazarlar Derneği, Yusuf Tekin’in Milli Eğitim Bakanı olmasının ardından bu mağduriyetin bir nebze de olsa çözümü için öğretmenevlerinde öğretmenlerin öncelik kapasitesinin arttırılması talimatı verdiğini ifade etti. Atılan bu adımın daha geniş tabanlı ve kalıcı çözüm odaklı olmasına hizmet etmesi açısından öğretmenevlerinde olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı uygulama otellerinde de öğretmenlere öncelik verilmesi gerekliliğini dile getirdi.

Uygulama otellerinde de öğretmenlere öncelik verilmelidir

Lider Eğitimci Yazarlar Derneğinin konu ile ilgili yaptığı açıklama;

Bu zamana kadar öğretmenlerin en çok yakındığı konuların başında özellikle yaz aylarında öğretmen evlerinde yer bulamamaları gelmekteydi. Yaşanılan bu mağduriyetten ötürü öğretmenler her defasında Milli Eğitim Bakanlığından öğretmenevlerinde kendilerine daha fazla öncelik verilmesini talep etse de nedendir bilinmez hiçbir bakan döneminde maalesef herhangi bir karşılık bulmamıştı. Fakat Sayın Yusuf Tekin’in Milli Eğitim Bakanı olmasının ardından öğretmenler için attığı adımlardan ilki öğretmenevlerinde öğretmenlerin öncelik kapasitesinin arttırması oldu.

Atılan bu adıma göre öğretmenevlerinin çevrim içi rezervasyon sistemlerinde, 25-39 oda kapasiteli olanların en az 15 odası, 40 ila 79 arasında oda kapasitesine sahip kurumlarının en az 30 odası, 80 oda ve üstü kapasitesi bulunan öğretmenevlerinde ise toplam oda sayısının en az yüzde 60'ı öğretmenlere tahsis ediliyor. Bu karar öğretmenevlerinde içki satışının yasaklanmasının ardından alınmış en güzel karar olarak nitelendirmekteyiz.

Açıkçası gerçekleştirilen bu güzel kararın Turizm Otelcilik Uygulama Okulları için de alınması, amaca daha geniş tabanlı ve kalıcı çözüm odaklı olmasına hizmet edecektir. Nitekim neredeyse her il ve ilçede öğretmenevleri bulunurken Turizm ve Otelcilik Uygulama okulları ise genellikle Turizm il ve ilçelerinde bulunmaktadır. O yüzden çok daha uygun fiyat imkanına sahip MEB’e bağlı uygulama otellerinde de öğretmenlerin öncelik kapasitesinin belirlenerek arttırılması öğretmenlerin yaz tatillerinde turizm kentlerinde konaklamasına olanak sağlayacaktır.

Öğretmenevlerinde öğretmenlerin öncelik kapasitesinin arttırılması görünürde küçük ama öğretmenler için büyük bir adımdır. Özellikle almış başını giden otel fiyatlarının karşısında çok makul fiyatta olan öğretmenevlerinde neredeyse tamamında öğretmenlerin kalabiliyor olması öğretmenlerin de yaz tatillerinde kendi bütçelerine uygun tatil yapma imkanını da vermiş oldu. Belki de otel fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı yıllardır ailesiyle tatile çıkamayan öğretmenlerden bazıları bu sene ilk kez tatile çıkma fırsatı buldu. Bir diğer bakış açısından bakacak olursak; öğretmenler başkaları öğretmenevlerinde kaldığı için kendileri yer bulamadığından dolayı ya tatilini erteliyor ya da çok daha yüksek ücretler ödeyerek tatil yapmak zorunda kalıyordu ki artık Bakan Tekin’in atmış olduğu bu adım sayesinde sorun çözülmüş oldu. O yüzden meseleye bu açılardan bakıldığında atılan adımın öğretmenler açısından öneminin ne kadar değerli olduğunu da gözler önüne sermektedir.

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği olarak Milli Eğitim Yusuf Tekin’in öğretmenevlerinde öğretmenlerin öncelik kapasitesinin arttırmasını değerli buluyor ve atılan bu güzel adımın uygulama otelleri içinde alınmasını tavsiye ediyoruz.

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği