GÜNDEM
Giriş Tarihi : 03-07-2022 03:47   Güncelleme : 14-08-2022 13:32

Üstün başarı belgesi alan öğretmen çift öğrencilerin kabusu olmuş

Konya'da sınıf öğretmeni karı-kocanın 8 öğrenciye şiddet ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamalarına devam edildi. Tutuksuz yargılanan karı-koca öğretmenlerin bir sonraki duruşması Aralık ayına atıldı.

Üstün başarı belgesi alan öğretmen çift öğrencilerin kabusu olmuş

Olay, 2018 ile 2020 yılları arasında Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde bulunan bir ilkokulda yaşandı. İddiaya göre aynı okulda görevli karı-koca sınıf öğretmeni Gülşen E. (40) ve eşi Ahmet E., 1'i erkek 8 öğrenciye işkence uyguladı.  İddialar arasında 1 kız öğrencisine cinsel istismarda var.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde 2018 - 2020 yılları arasında bir ilkokulda eğitim gören, 1'i erkek 8 öğrenci, iddiaya göre, sınıf öğretmenleri Gülşen E. (40) ile aynı okulda görev yapan eşi Ahmet E.'nin (40) belirli aralıklarla işkence gördü.

 

Okulda görevli Ş.D. adlı kadın öğretmen, çocuğunun psikolojinde değişiklik görmesi üzerine sağlık tedavisine yöneldi. Doktorun teşhis koyması üzerine, mağdur çocuk yaşadıklarını annesi olan Ş.D. öğretmene anlatıyor. Velilerin, öğretmen çift hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine, savcılık soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma da öğrencilerin ifadesine başvuran Savcılık, 4 Ekim 2021'de öğretmen karı-koca hakkında iddianameyi tamamladı.

 

‘SÖYLERSENİZ AİLELERİNİZE ÖLDÜRÜRÜM'

Hazırlanan iddianamede öğretmen çiftin çocuklara şiddet uyguladıkları, tuvalette emeklettiği, ağızlarını ve ellerini bantladığı, lavaboda su ile boğmaya çalıştığı, maket bıçağıyla korkuttuğu, saçlarını kesip yutturmaya çalıştığı, çöp kovasına oturtup arkadaşlarının üzerlerine çöp atmaya zorladığı, bıçakla korkuttuğu, okul bodrumuna kilitlediği, sopayla dövdüğü, saçlarını kesip yutturmaya çalıştığı, araba anahtarı ve kalemle çocukların kafalarına bastırdıkları yer aldı.

 

BASIN YASAĞI VE DURUŞMA GİZLİLİĞİNE RED

Duruşmada talep edilen, basın yasağı ve duruşma gizliliği mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Öğretmen çiftin avukatı Beytullah Çetin, mahkemeye çiftin üstün başarı belgelerini sunarak, müvekkillerinin başarılı birer öğretmen olduklarını söyledi. Ayrıca heyet, bir sonraki duruşmayı Aralık ayına erteledi.

Davada mağdur çocukları Konya Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği yalnız bırakmadı. Dernek Başkanı Özlem Bilgi şunları söyledi:

"Uzayan dava süreçleriyle çocuklarımızı daha çok mağdur ediyoruz. Bu yüzden ihtisas mahkemelerinin kurulmasını istiyoruz. Biran evvel sürecinde sağlıklı tamamlamasını bekliyoruz.” 

Kaynak: yenikonya.com.tr

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri