Matematik alanında gurur verici bir başarı Ural Dağıstan’dan geldi. İzmir Bahçeşehir Koleji 50. Yıl Kampüsü’nde eğitimine devam etmekte olan Ural Dağıstan, katıldığı yarışmada Türkiye’yi temsil etti. Yarışmada rakiplerini geride bırakarak birinciliği elde eden Ural Dağıstan, 23 Nisan öncesi, çifte bayram yaşadığını söyledi.

 

Birincilik Elde Etti!


Lise öğrencisi olan Ural Dağıstan, Kanada’damenşeli Fields Matematik Bilimleri Araştırma Enstitüsü ve Kanada Matematik Derneği tarafından desteklenen Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda birincilik elde etti. Online olarak katılım gösterilen yarışma yılda sadece bir kez gerçekleştirilmekte. Türkçe dil desteği olmayan yarışma sadece İngilizce, Fransızca ve Farsça olarak üç farklı dilde gerçekleştiriliyor. Ural Dağıstan, yarışmanın 5. etabında 9/10 kategorisinde dünya birincisi oldu.

 

Okula, Ailesine ve Ülkemize Büyük Gurur Yaşattı!


Elde ettiği başarı ile ailesine, ülkemize ve eğitim gördüğü okula büyük mutluluk yaşatan Ural Dağıstan, “Okulumun Matematik Olimpiyatı Takımı’ndayım. Matematik konusunda bugüne kadar sürdürdüğüm çalışmalarım ve okulumun desteğiyle bu başarıyı elde ettim. Bu başarı bundan sonraki çalışmalarımın motive kaynağı olacaktır. Elde ettiğim bu başarıyla ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı benim için çifte bayram oldu” şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: izmirsondakika.com