Tüm üniversitelerin eğitim fakültelerindeki öğretmenlik bölümlerinin güncel taban puanları ve kontanjanları ile ilgili detaylar bu içeriğimizde.

Türkiye’de üniversite adayları tarafından tercih edilen çok fazla popüler bölüm bulunuyor. Bunlar içerisinde şüphesiz öğretmenlik ayrı bir alana sahip. Tıpkı mühendislikte olduğu gibi alt dalları bulunan öğretmenlik her yıl binlerce üniversite adayı tarafından YKS tercih döneminde tercih ediliyor.

Öğretmenlik bölümlerini seçmek isteyen öğrenci sayısı çok fazla olduğundan her yıl üniversite sınavı yaklaştığında ve sınavdan sonraki tercih dönemi başladığında öğrenciler öğretmenlik taban puanları üzerine araştırmalar yapmaya başlıyor. Söz konusu bu araştırmalar neticesinde kendi isteklerine ve tabi ki sınav puanlarına uygun bölüm ve üniversite seçen öğrenciler daha sonraki süreçte bu seçimlerini tercih döneminde değerlendiriyor.

Öğretmenlik bölümlerinin taban puanlarını öğrenmenin çok sayıda yöntemi bulunuyor. Örneğin internete sayısal, sözel ya da eşit ağırlık taban puanları şeklinde aramalar yaparak bu bölümlerin taban puanlarını öğrenebilirsiniz. Aynı şekilde yabancı dil öğretmenliği isteyenler dil taban puanları şeklinde aramalar yapabilir.

Bu aramalar sonucunda çok sayıda öğretmenlik dalının taban puanı ile karşılaşacaksınız. Eğer sadece Türkçe öğretmenliği gibi spesifik bir araştırma yapmak istiyorsanız aramanızı biraz daha detaylandırabilirsiniz.