Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı bir televizyon programında üniversiteler için tepki toplayan açıklamalar yapan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak" suçundan re'sen soruşturma başlattı.  

Ayrıca Eğitim-İş sendikası, Sofuoğlu'nun bu açıklamalar aracılığıyla halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği ve nefret/ayrımcılık suçları işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Hukuksal sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ilan eden sendika yönetimi; YÖK'e yönelik ise 'bu şahıs hakkında derhal harekete geçmezlerse suça ortak olacaklarını hatırlatıyoruz' dedi.

NE OLMUŞTU

Akit TV’de yayınlanan Sabri Balaman’ın sunduğu “Derin Kutu” adlı programda, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu da konuşmacı olarak yer aldı. Sofuoğlu, Z kuşağını eleştirirken, üniversitedeki derslere katılımın düşük olduğunu söyledi.

Bir dönem AK Parti'den milletvekili aday adayı da olan Sofuoğlu konuşmasının devamında üniversiteler için "Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri" ifadelerini kullandı. Stüdyodaki konuklar ise Sofuoğlu’na sözlerine "Hocam yapmayın. Biraz ağır oldu" karşılığını verdi. Sofuoğlu ise bunun üzerine "Gelin ben sizi gezdireyim. Siz nerede yaşıyorsunuz"  ifadesini kullandı.

Kaynak: haber3.com