Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uluslararası ROBOTIS ( STEAM Education Association-Kore) firması ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri ilgi uyandıran, 5 günlük uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalı eğitim programı Türkiye’de ilk defa Kayseri’de başladı. Bu eğitimde 20 öğretmenimizle ROBOTIS DREAM II School Set ile C++ tabanlı kod yazmaya başladık.

Kursa katılan öğretmenler; “Bizlere bu imkanları sağlayan başta Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere Arge Birimi STEM koordinatörü Mustafa Göker Bey, ROBOTIS firması Türkiye distribütörü ve kodlama eğitmeni İsmail Namlı Bey'e teşekkür ederiz.” açıklamalarında bulundu. Ayriyeten “Eğitimde vizyon şehir Kayseri için çalışmaya devam.” edecekleri beyan ettiler.

Bu programla öğretmenler, temel robotik becerilerin yanı sıra C++ tabanlı kodlama yapmayı, akıllı servo programlamayı ve genel robotik kodlama algoritmalarını 5 gün boyunca ROBOTIS ürünleri kullanarak öğrendiler. Eğitim sonunda yapılan sınav sonucuna göre STEAM Education Association (Kore) sertifikasını almaya hak kazanacaklar.