Körfez ilçesindeki Fatih Aile Sağlığı Merkezi’nde 6 Ekim’de meydana gelen olayda, aile hekimleri Ahmet Murat Kazan, Serdar Erişti ve Yılmaz Sarıkaş, darp edildi.

Üç hekimi darp eden Nurettin Tilki tutuklanırken, eşi Gülseren Tilki için ev hapsi kararı verildi. Firari oğullarının yakalanması için de çalışmaların sürdüğü bildirildi. Fatih Aile Sağlığı Merkezi protesto amaçlı kapatılırken, merkez önünde toplanan aile hekimleri basın açıklama yaptı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Kemal Noyan  şunları söyledi:

– Sağlık çalışanları sadece vatandaş tarafından değil; maalesef idare tarafından da başa çıkılması mümkün olmayan iş yükü ve angarya altında ezilmekte, sömürülmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ vizyonuna rağmen geldiğimiz nokta; acı vericidir.

KÖR, SAĞIR, DİLSİZ BÜROKRATLAR

– Darp edilmekten ve hatta ölmekten çekinen binlerce yetişmiş hekim, maalesef son 10 yıl içerisinde doğup, büyüdükleri ülkeyi terk etmek zorunda bırakılmıştır. Sağlık çalışanına şiddet vakaları artık planlı bir terör eylemi haline gelmiştir. Bu eylemlerin sonuçları sağlık çalışanları kadar, bir ülkenin sağlık hakkına da tecavüz niteliği kazanmıştır. Toplumda artan şiddetli eylemin asıl sorumlusu ise etkili kanuni düzenleme yapmayan, mevcut kanunları uygulamayan ve bu şiddete kör, sağır, dilsiz ve bilgisizce seyirci kalan bürokratlardır.

Sözcü