Vergiler ve yüksek dolar / euro kurunun etkisiyle yurt dışında “bütçe dostu” olarak çıkan birçok akıllı telefon modeli Türkiye’de pahalıya satılıyor.

Türkiye’de ''amiral gemisi'' almak artık hayal

Bu durum nedeniyle artık Türkiye’de amiral gemisi telefonlara çok ama çok kısıtlı bir kitle ulaşabiliyor. Bu bağlamda Türkiye’de en çok satan akıllı telefon modelleri listesinin en başında da fiyat performans oranı çok yüksek Xiaomi destekli Redmi Note 7 yer alıyor. En çok satan ikinci telefon konumunda Huawei Mate 20 Lite yer alırken, üçüncü sırayı Samsung Galaxy A70 alıyor. Listenin dördüncüsü Samsung Galaxy A50 2019, beşincisi Xiaomi Redmi 7A oluyor. Altıncı sırada Huawei P30 Lite, yedinci sırada Xiaomi Mi A3, sekizinci sırada Xiaomi Mi 9T bulunuyor. Son iki sırada ise Apple tarafından iPhone 7 Plus ve iPhone XR karşımıza çıkıyor.

Artık kullanıcılar “fiyat performans” modellerine yöneliyor

Son yıllarda yurt dışında da telefon satışlarında önemli bir dönüşüm yaşanıyor. Artık kullanıcılar amiral gemileri yerine orta seviye “fiyat performans” modellerine yöneliyor. Çünkü yurt dışında da büyük çoğunluk bir akıllı telefona 1.000 dolar ve üstünde para vermek istemiyor. Kişiler artık daha uygun fiyatlar ile sık sık model yenileme yoluna gidiyor.