Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Taslağı basına sızdı, kıyamet koptu. Bu haberde ise konumuz yine taslakta yer alan çarpıcı bir bölüm: Öğrenciyken evlenme yasağı kalkıyor !

Hürriyet gazetesinin ulaştığı bilgileri,  Esra Kaya haberleştirmiş. Buna göre mevcut yönetmelikte yer alan “Evli olanların kayıtları yapılmaz. Öğrenciyken evlenenlerin kayıtları silinerek okulla ilişkileri kesilir” ifadesinde de değişiklik yapıldı.

Taslağa göre, mevcut sistemdeki gibi, evlilerin kaydı okula yapılmayacak ancak öğrenciyken evlenenlerin kayıtları da silinmeyecek.

Taslaktaki bu bölüm tartışma yarattı.

Bugün 10:30 sularında bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer konuyu yalanladı ve “Hazırlık aşamasındaki taslak, iznim alınmadan açıklandı” dedi.

BAKAN: BANA SORMADAN AÇIKLADILAR

Milli Eğitimi Bakanı Ömer Dinçer liselere yeni düzenleme getiren taslak çalışmayla ilgili açıklama yaptı. Dinçer şöyle konuştu: "Bu taslağın paydaşlara gönderilmesinden haberim yok. Görüş almak üzere gönderdiğimiz ve hazırlık aşamasında olan çalışmanın doğrudan doğruya medyaya aktarılması neticesinde büyük bir hata yapıldı. Eğer biz paydaşlarımıza güvenemeyeceksek doğru olmaz. Şimdi yapılanın çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Paydaşlarımız keşke görüşlerini bize bildirseydiler. Yönetmelik çalışmalarıyla ilgili tartışmaları gereksiz buluyorum çünkü ortada alınmış bir karar yok. Henüz bir taslak olduğu halde medya bunu verilmiş bir karar olarak yansıttı."