Picodi.com analitik ekibi, dünya popüler kültürünün sunduğu en önemli dizileri izlemek için ne kadar zaman harcanması gerektiğini hesaplamaya karar verdi. Karşılaştırmak için en yüksek reytinge ve en fazla izleyici sayısına sahip olan yapımları seçti.

Tüm zamanların en iyi dizilerini izlemek ne kadar sürüyor?

Sıralamada ilk sırayı bir animasyon projesi olan “Simpsonlar” alıyor. Neredeyse 700 bölümden oluşan bu dizi zamanla sayısız meme kaynağı haline geldi. 1989’dan beri yayınlanan tüm sezonları izlemek demek, tam olarak 322 saat kesintisiz izlemeyi gözden çıkarmak anlamına geliyor.

Listemizdeki en uzun ikinci yapım ise “Supernatural” oldu. 15 mevsimin tamamını izlemek için 246 saate ihtiyacınız olacak. “House, M.D.” 131 saat ile üçüncü oldu.

Bununla birlikte, pop kültürüne ayak uydurmak her zaman ekranın önünde onlarca saat geçirmek anlamına gelmiyor. Kısa olmasına rağmen popülarite kazanabilmiş olan yapımlar arasında 5s 27dk kesintisiz izleme süresi ile “Chernobyl” mini serisi ve “Queen’s Gambit” – 6s 35dak – yer alıyor.

Eğer biri tüm zamanların en iyi reytingli ve en çok izlenen dizilerini bir oturumda izlemeye karar verseydi toplam 2806 saat harcaması gerekecekti. Günde 8 saat uyuma süresini varsayarsak bu süre 175 güne denk geliyor

Metodoloji ve Veri Kaynakları
Bahsedilen dizideki tüm veriler IMDb.com çevrimiçi film, dizi ve oyun veritabanından gelmektedir. Liste, 8,0 ve üzeri puana ve 250.000 ve üzeri derecelendirme sayısına sahip dizileri içermekte. Dizilerin uzunlukları için her bölümün süresini topladık. Listeye Mart 2021’den önce yayınlanan sezonları ve bölümleri dahil ettik. Dizilerin yanındaki yıldız işareti, dizlerin devam ettiği ve sonraki sezonlar için onaylandığı anlamına gelmekte.

Picodi.com