Milli Eğitim Bakanımız geçtiğimiz ekim ayında katıldığı bir programda müjdeli haberi verdi ve Türkiye'deki bütün okullarda önümüzdeki yıldan itibaren sabahçı öğlenci olayının kalkacağını tam gün eğitimin geleceğini duyurdu.
 
Nabi Avcı konuyla ilgili olarak:
 
"Her gün yeni yeni kurumlar eğitim camiamıza katılıyor. Son 13 yıldır her alanda elde edilen kazanımları eğitimimize de yansıtmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda, başlattığımız sessiz devrim hızını artırarak devam edecek. Yeni dönemde bütün okullarımız tam gün(normal) eğitime geçecek. Bu da yeni okullar, yeni açılışlar demek. Bugün yaşadığımız açılış coşkusunu ülkemizin her yöresinde yaşatmaya devam edeceğiz."
 
Avcı'nın açıklamaları inandırıcı olmasa da eğitimcileri sevindireceğe benziyor. Çünkü bu açıklama eğitim-öğretimin kalitesinin artması açısından normal eğitim önemli bir gelişme. Sabahçı öğlenci yani ikili öğretimde bazı okullarda sabah dersleri 6:00 da başlıyor ve bazı okullarda akşam 19:00 da bitiyor bu durum maalesef eğitimin kalitesini çok olumsuz etkiliyor.