Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleşen görüşmelerin ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yalçın, 7. Dönem Toplu Sözleşmenin sonuçlandığını belirterek, “Yüzdelik kısımda mutabakat sağlayamadık. Bu kısım hakeme gidecek ve tahkim süreci başlayacak ama genel toplu sözleşmeye ilişkin yüzdelik zammın dışındaki kısımlarda önemli başlıklarda kazanımlar olduğu gibi 11 hizmet kolunda mutabakatla toplu sözleşme sonuçlandı” dedi.

Bu başlıklardan biri de Toplu Sözleşme İkramiyeleri oldu. Eski mutabakatta 3 ayda bir ödenen bu ikramiyeler artık aylık ödenecek.

İlgili madde şu şekilde:

15. Toplu sözleşme ikramiyesi

(1) 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4 üncü maddesinin;
a) Birinci fıkrasında yer alan "ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında aylık veya ücretleri ile birlikte 750 gösterge” ibaresi “aylık veya ücretleriyle birlikte aylık 250 gösterge” şeklinde,
b) İkinci fıkrasında yer alan “ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında aylık” ibaresi “aylık” şeklinde, uygulanır.

(2) 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4 üncü maddesinde öngörülen toplu sözleşme ikramiyesi 707 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda ödenir.

Toplu Sözleşme İkramiyesi 3 ayda bir yerine üçe bölünerek her ay ödenecek

Üye olduğu sendika, yüzde 2'nin altında ve üstünde kalan üyelere farklı miktarda ödeme yapılıyor. Yüzde 2’nin altındaki aylık 127 TL yüzde 2’yi geçen sendika üyelerine aylık 360 TL ödenecek.

Bu arada 1/4 sendika üyesi bir öğretmenin maaşından her ay yaklaşık 170 TL kesildiğini belirtelim. Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen'e üye öğretmenler, üye bulundukları sendikalar yüzde 2 barajının üstünde olduğu için aylık 200 liraya yakın bir ücret ceplerinde kalıyor.

Guncelegitim.com