Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık vakası

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı iddiası Meclis'e taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in aralarında olduğu bir grup CHP'li milletvekili tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulan önergede, 400 bine yakın kullanıcısı olan yerli kripto para borsası Thodex’teki skandalın göstere göstere geldiği belirtilerek "Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir paranın buharlaştığı hesap ediliyor. Bu cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık vakasıdır" denildi.

Thodex, kullanıcı profillerine dair veriler paylaşıldı

Thodex’e para kaptıran kullanıcılarının yüzde 51,4’ü 18-24 yaş aralığındaki Z kuşağına dahil gençlerden oluşuyor. Kripto para alıp satan ikinci büyük grupsa Y kuşağı.

Yaşları 25-34 arasında değişen Y kuşağı mensubu Thodex kullanıcılarının oranı yüzde 26,5.

Türkiye’nin global kripto para alım satım platformu Thodex, kullanıcılarının yarısından çoğunun Z kuşağı mensubu gençlerden oluşuyor.

Thodex’in kullanıcılarının yüzde 51,4’ü 18-24 yaş aralığındaki Z kuşağına dahil olan gençlerden oluşuyor. Kripto para alıp satan ikinci büyük grupsa Y kuşağı. Yaşları 25-34 arasında değişen Y kuşağı mensubu Thodex kullanıcılarının oranı yüzde 26,5.

Mansur Yavaş gençleri uyarmıştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medyadan açıklamada bulundu. Özellikle gençlerin son zamanlar büyük ilgi gösterdiği kripto paralarla ilgili sorularına cevap veren Yavaş şu ifadeleri kullandı;

“Belediyemizin kripto para birimi olup olmadığı yönünde sorular alıyorum. Dijital dünyadaki yeniliklerin sıkı bir takipçisi olsak da biz sadece Ankara'mızın yatırımlarına odaklıyız. Kripto dünyası bu aralar karışık, sabırlı ve dikkatli olmak lazım gençler.

Yurttaşların can ve mal güvenliği devletin asli görevidir

Yurttaşların can güvenliğini korumanın yanında, mal güvenliğini de korumak devletin en önemli asli görevleri arasında yer almaktadır diyen CHP’li vekillerin önergesinde “Ülkemizde yaşanan ve ortaya çıkan son dolandırıcılık vakası, sorunun ne kadar tehlikeli boyutlara ulaştığının da göstergesidir.” ifadelerine yer verildi.