TEOG Yerleştirme Takvimi MEB 2015

14 Ağustos 2015 Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Kesin Kayıt

14 Ağustos 2015 Boş Kontenjanların İlan Edilmesi

17-21 Ağustos 2015 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Tercih Başvuruların Alınması

24 Ağustos 2015 Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Kesin Kayıt

24 Ağustos 2015 Yerleşemeyen Öğrencilerin Açık Öğretim Kurumlarına Kayıtlarının Yapılması

14 Eylül 2015 2015-2016 Öğretim Yılı Açılışı

10,11 ve 12. sınıf lise nakil işlemleri için tıklayınız!

E-okul boş kontenjan sorgulamak için tıklayınız!


TEOG NAKİL TERCİH BAŞVURULARI

İl veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları  7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek.

TEOG LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabiliyor. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve  spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılıyor. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınıyor. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek ve yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmuyor.
Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.

E- OKUL LİSE NAKİL KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

İstediğiniz devlet okulunda boş kontenjan varsa ve puanınız yeterliyse, nakil döneminde başvuru yapabilirsiniz.  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu uygulamayla devlet liselerindeki yığılmaları önlemeyi hedefliyor. Bu nedenle özel okula kayıt tarihlerini öne aldı. Eğitim uzmanları ise ailelerin ve öğrencilerin iyi düşünerek, kafasında soru işaret kalmayacak şekilde karar vermesinden yana. Yerleştirme sonunda tercihlerine göre bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca boş kalan kontenjanlar için il/ilçe sınırları içerisinde 5 (beş) tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre 24 Ağustos 2015 tarihine kadar merkezi yerleştirme sistemi ile yerleştirilecek.

Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 24 Ağustos 2015 tarihine kadar yapılacaktır.

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

E-Okul ile lise boş kontenjan sorgulamak mümkün. TEOG sınavı sonrası 9.sınıflar ve dönem başlamadan önce 10. 11. ve 12. sınıflar lise nakil işlemleri için hangi lisede ne kadar boş kontenjan olduğunu öğrenmek için E-Okul sisteminden faydalanabiliyorlar.