TÜİK in açıkladığı verilere göre ağustos ayında #enflasyon yüzde 9,09 arttı. Yıllık enflasyon ise 58,94 oldu. Temmuz ayında toplu sözleşme gereği alınan artış sadece %6 iken Temmuz- Ağustos aylarında iki aylık enflasyon %19.37 oldu.

Daha yaşadığımız yılın enflasyon beklentisini tutturamayan Merkez Bankası'nın 2024 ve 2025 enflasyon beklentisi sırasıyla %33 ve %15'tir.

Bu verilerin bile altında bir artış vererek memur ve emeklilerini enflasyona ezdirenler istedikleri kadar 'memurları ve emeklilerini enflasyona ezdirmedik' desin gerçek rakamlar ortadadır. Her yıl verilen artışlar istisnasız enflasyon altında kalmıştır.

Altı ayda bir alınan artışlar daha ilk aylardan #enflasyon altında kalmakta ve sabit gelirlilerin alım gücü düşmektedir. Altı ay sonra verilen enflasyon farkı geçmiş dönemleri kapsamadığından o ana kadar oluşan farklar sabit gelirlilerin cebinden çıkmaktadır. Öncelikle yıllardır oluşan kayıplar karşılanmalı, sonrasında ise aylık olarak enflasyon kayıpları maaşlara yansıtılmalıdır.

Toplu sözleşmenin yeni sonlandığı bu günlerde memur ve emeklileri sefalete mahkum edilmiştir. Şimdiden alım gücü kalmayan sabit gelirlilerin önümüzdeki yıllarda daha da kötü bir alım gücüne sahip olacağı aşikardır. Devletin aslı ve sürekli görevini yapan, devletin görünen yüzü olan memurları bu hale getirmek kabul edilemez!

Her zaman söylediğimiz gibi devletin memuru YOKSUL, emeklisi AÇ olamaz!

En düşük memur maaşı YOKSULLUK SINIRI üzerinde ücret almalıdır.