Sorumlu sınıf geçme, öğrencinin sınıfı geçtiği ancak sınıfın sonuna kadar sorumlu olduğun dersleri vermesi gerektiği anlamına gelir.

Sorumlu olarak sınıf geçme demek mezun olununcaya kadar sorumlu olarak geçtiğin dersi vermek demektir. Yani sınıfı geçiyorsun ancak dersten kalıyorsun. Mezun oluncaya kadar bu dersi vermekle yükümlüsün. Bu dersi vermeden mezun olmazsın anlamına geliyor.

Selçuk, uzaktan eğitim sürecinin takvimine ilişkin de açıklamalar yaptı;

Bakan Selçuk, 31 Mayıs'a kadar uzaktan eğitimin devam edeceğini duyurdu. Bakan Selçuk, sınıf geçme ile ilgili de ''Birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Not ortalamaları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler'' dedi.

Bakanlık olarak telafi eğitimlerinin sürecini tamamladık. Öğrencilerimizin bu geçici durumda bol bol kitap okuyarak zaman geçirmelerini tavsiye ediyorum.

Sınıf geçme ile ilgili soru üzerine,

Bakan Selçuk, 'Birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Not ortalamaları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesin. Diyelim ki zayıf not varsa sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler' dedi

Telafi eğitime yapılacak mı bir takvim var mı?

Durum değiştikçe takvimi de değiştiriyoruz. Telafi eğitiminin her yaş grubu için her bölge için ayrı ayrı özellikleri dikkate alınarak oluşturulduğu bir dönemi yaşıyoruz. Sürecin normalleşmesinden sonra telafi eğitimleriyle ilgili süreci planladık.