CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderildiği belirtilen genelgeye ilişkin, “Bu genelgeye dayanılarak öğretmenler üzerinde bir tür baskı kurulmaya çalışıldığı iddiaları doğru mudur?” diye sordu.
 
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen 7 Mart 2017 tarih ve 2017/12 sayılı genelgede öğretmenlerin, öğrencilerine ilişkin görüntü ve videolarını sosyal medyada paylaşmasına kısıtlama getirildiği ve kişilerin psikolojik ve sosyal yönlerine olumsuz etki yapacak her türlü ses, görüntü ve video kayıtlarının genel ağ ortamlarına yüklediği ve paylaştığı tespit edilenler hakkında yasal işlemler başlatılacağına ilişkin haberleri Meclis gündemine taşıdı.
 
Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde şöyle:
 
-“Öğrencilerin haklarıyla ilgili görünen bu genelgenin öğretmenlerin ve MEB çalışanlarının tüm sosyal medya kullanımına bir kısıtlama getirmeyeceği garanti edilmekte midir?
 
-Genelgede geçen ‘her türlü’ gibi muğlak bir ifadeye dayanılarak öğrencilerle ilgili olmayan sosyal medya kullanımı nedeniyle öğretmenler hakkında soruşturma açılmasının önüne nasıl geçilecektir?
 
-Bu genelgeye dayanılarak öğretmenler üzerinde bir tür baskı kurulmaya çalışıldığı iddiaları doğru mudur?
 
-1 Ocak 2016 – 10 Mart 2017 tarihleri arasında Türkiye genelinde illere göre toplam kaç öğretmen hakkında AKP Hükümetine muhalif sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ne tür yasal işlemler yapılmıştır? Bahse konu öğretmenlerden kaçı mesleğinden ihraç edilmiştir?
 
-1 Ocak 2016 – 10 Mart 2017 tarihleri arasında Türkiye genelinde illere göre toplam kaç öğretmen hakkında ‘kişilerin psikolojik ve sosyal yönlerine olumsuz etki yapacak her türlü ses, görüntü ve video kayıtlarının genel ağ ortamlarına yüklememesine ve paylaşmamasına’ rağmen inceleme ve soruşturma başlatılmıştır? Bahse konu öğretmenlerden kaçı mesleğinden ihraç edilmiştir?” 
 
ANKA