Şubat 2017 itibarı ile bin 500 engelli öğretmen alımı yapılacağı belirtildi. 25. ve 26.dönem Ak Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili bugün erken saatlerde verdiği müjde ile engelli öğretmen alımı yapılacağını belirtti. Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven’in resmi twitter ve facebook hesaplarında da bu bilgi doğrulanırken Şubat’ta alınacak öğretmenlerin kadrolu olması temennisi yer aldı.

470 bin öğretmen tepkili. Öğretmen ataması bekleyen adaylar Şubat ayında engelli öğretmen alımı ile toplamda sadece 30 bin öğretmen alımı yapılmasına tepkili. Çünkü bundan sonra artık bir seferde öğretmen alımları yapılacak ve bu sayı son derece yetersiz.

Şubat ayında 30 bin öğretmen alımı yapılacağı zaten bilinen bir durumdu. Engelli alımı da aynı şekilde. Asıl beklenen kadrolu mu yoksa sözleşmeli mi olacağı. Bilindiği üzere MEB artık alımların sözleşmeli olarak yapılacağını belirtmişti. 4 yıl sonunda ancak kadroya geçebilenler 2 yıl daha çalışıp tayin isteyebilecek. 6 yıl boyunca sözleşmelilere tayin yok!

470 in atama bekleyen öğretmen Kasım ayında 15 bin ek atama beklerken henüz hiçbir çalışma maalesef yok. Dün kabul edilen MEB bütçesinden de bir şey çıkmadı. 2017’de MEB önceki yıllara nazaran daha az öğretmen alacak gibi görünüyor. Fakat öğretmen adaylarının da sesi olan My Memur sürekli seslerini duyurmak için çalışmaları hızlandıracaktır.

meb-004.jpgsubat-2017-atama.jpg

Kaynak: mymemur.com