Son Güncellemeyle Trafik Sigortası Ne Kadar Oldu?

Devlet tarafından zorunlu tutulan trafik sigortası, araç sahiplerini kaza durumunda birçok açıdan korumaya alır. Karşı tarafın maddi zararlarını karşılayan poliçe ile araç sahiplerine avantaj sağlanır. Bu sayede her ay ödenen primler sayesinde olası kazalara karşı hazırlıklı olmak mümkün hâle gelir.

Aracını sigortalatmak isteyenlerin en çok merak ettiği “Trafik sigortası ne kadar?” sorusunun cevabı ise koşullara ve şirketlere göre değişiklik gösterir. Sigorta şirketleri, zorunlu trafik sigortası ücretlerini devletin belirttiği tavan fiyatları baz alarak belirler. Ancak sigorta ücretlerini etkileyen farklı unsurlar da bulunur.

Aracın yaşı, markası, modeli, araç sahibinin yaşı, deneyimi ve yaşadığı şehir gibi faktörler dikkate alınarak belirlenen primleri öğrenmek için trafik sigortası teklifi alabilirsiniz. Ek olarak hasarsızlık durumu da zorunlu trafik sigortası primleri üzerinde etkilidir.

Bunun yanı sıra belirli aralıklarla aldığı zamlar sonucunda da zorunlu trafik sigortasının ücretleri her yıl değişir. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) düzenlediği zorunlu trafik sigortası yönetmeliği doğrultusunda azami primler ve hasarsızlık oranları değişebilir.