Yeni teklif 2018 için 3.5+3.5 2019 için 4+5 oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu memura yapılan son zam teklifini açıkladı. Buna göre yeni teklif 2018 için 3.5+3.5 2019 4+5 oldu. Bakan Sarıeroğlu şöyle konuştu:

Ekonomik istikrarımız kamu çalışanlarının beklentileri. Yaşadıkları sorunların hizmet kolları açısından adım attık. 80 milyonu düşünerek bu teklifi hazırladık. Demokratik hassasiyeti yüksek biriyim. Sendika heyeti başkanı adına görüştüğümüz toplantıdaki tepkileri söyleyemem.

Umudum bugün saat 24’e kadar bu sürecin suhuletle sonuçlanması ve başka bir mekanizmaya gerek kalmadan uygulamaya geçmesidir. Umudumu bu saat itibariyle korumaya devam ediyorum.

Sendikalarımız çok verimli. Benim için ilk tecrübe idi. Bundan sonraki çalışmalara ışık tutacak bir süreçti. Toplu sözleşmenin konusu mali ve sosyal haklarla sınırlı. Toplu sözleşmelerin içi biliyorsunuz bu masaya gelen pek çok konu bu kapsamında dışında. Biz bunları da reddetmedik.

İnşallah uzlaşı vurgusu yaptık. Bu sürecin başka bir mekanizmaya kalmadan bugün saat 24:00’a kadar süremiz var. Görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Niyetimiz halis. Bizim için kamu çalışanlarımız her zaman kıymetli oldu. Dervim niteliğinde bir iktidarın mensubu olarak söylüyorum. Bu teklifin olumlu karşılanacağını ümit ediyorum. Tüm kamuoyunu saygı ile selamlıyorum.