İlkokul 3. sınıf öğrencilerine yönelik destek eğitimi olarak görülen İYEP'in 2. sınıflara da getirilmesi planlanıyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda 2. sınıfların öğrenci belirleme aracı uygulamasına ilişkin duyurunun MEB tarafından belirlenecek takvim doğrultusunda yapılacağı ifade edildi.

Yani 2. sınıflara yönelik ÖBA (öğrenci belirleme aracı) hazır. Yakın zamanda MEB tarafından açıklanacak takvim kapsamında 2. sınıflara da İYEP uygulanacak.

İşte İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ''İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) Uygulama Süreci ve Takvim'' konulu ve 08.10.2021 tarihli resmi yazısı:
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından, ilkokulların 3 üncü sınıflarına devam eden ve çeşitli nedenlerle okuma, yazma, okuduğunu anlama becerileri ve doğal sayılar, doğal sayılarla dört işlem öğrenme alanlarındaki kazanımlara yeterli düzeyde ulaşamayan öğrencilere yönelik hazırlanan İlkokullarda Yetiştirme Programının (İYEP) ekte yer alan "2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açıklamalı İYEP Uygulama Takvimi" doğrultusunda gerçekleştirilmesi ilgi yazıda belirtilmektedir.

Bu kapsamda;

-İlkokullarda Yetiştirme Programı kapsamına alınacak öğrencileri belirlemek üzere hazırlanan İYEP Öğrenci Belirleme Araçlarının ve ÖBA Öğretmen Yönergelerinin; 11/10/2021 Pazartesi Günü 09.00-16.00 saatler arasında yeterli büyüklükte bir araç ve görevli personel ile ilimiz Fatih ilçesi Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki depo'dan (Karagümrük Mah. Vatan Cad. No 84) teslim alınması;

Teslim alınan kitapların ivedi olarak ilçenizdeki resmi okullara dağıtımının yapılması, takvimde belirtilen tarihler arasında (11-15 Ekim 2021) belirleme araçlarının takvimdeki açıklamalar kısmı dikkate alınarak okullar tarafından sadece 3. Sınıf öğrencilerine uygulanması (2.sınıfların öğrenci belirleme aracı uygulamasına dair duyuru Bakanlıkça bildirilecek takvim doğrultusunda yapılacaktır) ve yine aynı tarihler arasında öğrencilerin cevaplarının e-okul sistemindeki İYEP Modülüne girişlerinin yapılmasının sağlanmasını rica ederim.

İrfan Zeki ER

İl Millî Eğitim Müdürü a.
Müdür Yardımcısı