Açığa alınan öğretmen için bugün Gaziantep valiliği önünde bir eylem yapıldı. Eğitim-İş'in açıklamasına, öğretmenlerin yanısıra çeşitli STK'lardan temsilciler katıldı.

Gaziantep şubesi önünden valilik önüne kadar yapılan yürüyüşte, “Serap Öğretmen Yalnız Değildir”, “Mustafa Kemal’in Öğretmeniyiz” ve “Cumhuriyetin Öğretmenleri Yalnız Değildir” sloganları atıldı.

Eğitim İş basın açıklamasında;

Cumhuriyet karşıtı gerici linç girişimlerinin sonuna kadar karşısında olacaklarını belirterek “Cumhuriyet ve aydınlanmanın değerlerini ve fikirlerini sonuna kadar savunacağız! Bizler ki Başöğretmen Atatürk'ün eğitim neferleriyiz; korkmuyoruz, yılmıyoruz! Cumhuriyet'e sahip çıkan öğretmenimizle gurur duyuyor ve onun asla yalnız olmadığını ilan ediyoruz! Serap Öğretmenimizi haksız yere hedef gösterenlere de onu haksız yere mesleğinden etmeye çalışanlara da onların yürüttüğü bu hukuksuz sürece de hukuk savaşı başlatıyoruz!” ifadelerini kullandı.

Serap Öğretmen konuyla ilgili olarak;

“Bizi yalnız bırakmayan, Cumhuriyeti sahipsiz bırakmayan Eğitim-İş örgütüne sonsuz kez teşekkür ediyorum. Bu büyük eylemle bize güç verdiniz, bizi gururlandırdınız ve yanımızda olduğunuzu gösterdiniz. Bir kez daha Eğitim-İşli olmaktan gurur duydum” dedi.

Ayrıca Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşen Eğitim İş yönetimi bu hukuksuzluğun derhal ortadan kaldırılması ve Serap Öğretmenin haklarının iade edilmesi gerekliliğini dile getirdi.