Sınırsız Hosting Nedir? Nasıl Alınır?

Günümüzde işlerimizin çoğunu dijitalden hallediyor hale gelmişizdir. Hemen hemen her markanın bir web sitesi olduğu gibi küçük işletmelerin varlığını sürdürebilmek için iyi dizayn edilmiş web sitelerine ihtiyaçları vardır. Siz birden fazla markaya hizmet veren bir web tasarımcısı olabilirsiniz veya kendi işinizi kurmuş ve işiniz için bir web sitesi tasarlamış olabilirsiniz ve yahut bir blog yada e-ticaret sitesi ile bir serbest çalışan olabilirsiniz. Her ne amaç ile yola çıkıyorsanız çıkın, mutlaka web sitenizin webde barınmaya ihtiyacı vardır. Bilindiği üzere hosting terimi sitenizin web içerisinde barınması anlamındadır. Web sitenizi kurduktan sonra, söz konusu olan bu webde barınma hizmetini satın almanız gerekmektedir. Hosting satın alma aşamasına geçtikten sonra önünüze bir çok seçenek çıkacaktır. Bu aşamada alternatifleri en iyi şekilde inceleyerek hem bütçenize hem de ihtiyaçlarınıza en uygun hosting paketini seçmelisiniz. Bu yazımızda sınırsız hosting nedir? Nasıl alınır? sorularına cevap veriyor olacağız.

 

Sınırsız Hosting Nedir?

 

Sınırsız hosting, aslında diğer hosting paketlerine nazaran daha fazla özelliği olan bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Buradaki sınırsız ifadesinin de bazı sınırları olduğunu söylemek gerekmektedir. Şöyle ki, aslında her şeyin bir limiti bulunmakla birlikte, burada sözü edilen sınırsızlık, hosting paketini satın alan kişinin web sitesinin trafik veya alan kotalarının kısa bir zaman aralığında dolup sitenin durdurulması gibi sorunlara maruz kalmadan rahat bir kullanım elde edebiliyor olmasıdır. Web sitelerinin öncelikli hedeflerinden birisi de yoğun trafik çekmektir. Bu bağlamda çekilen trafik yüzünden bir ay tamamlanmadan kotanın dolup sitenin durdurulması büyük bir sıkıntı olacaktır. Sınırsız hosting paketlerinde barındırılabilen web sitesi sayısı, disk alanı, trafik kotası, e-posta hesabı sayısı, subdomain ve veri tabanı sayısı gibi özelliklerden bir kısmının veya hepsinin sınırsız olarak verilmektedir. Burada bahsedilen alan kendi kişisel resim dosyalarınız veya belge dosyalarınız için kullanılamamakta, sadece web sitenizin kullanacağı verileri limit problemine takılmadan yükleyebilmenize olanak vermektedir. Sonuçta hosting bir sonucu üzerinde barındırılmaktadır ve web sunucusu da limiti olan bir makinedir diyebiliriz. Web sunucusunun kaynakları web de barınan bütün web siteleri için kullanılmaktadır. Normal host hizmetini aşacak kaynakları kullanan bir web siteniz varsa, örneğin video ve fotoğraf sitesi gibi bir web siteniz varsa yada böyle bir web sitesi açmayı ve hosting paketi almayı düşünüyorsanız, sınırsız hosting hizmetinin tam anlamı ile size uygun olmayacağını belirtmek isteriz. Çünkü içeriğinde bu kadar çok alana ihtiyaç duyabilecek bir web sitesi için direkt olarak kendinize ait bir dedicated server veya sadece sizin web sitenize ait olacak sanal sunucu hizmeti satın almanız gerekmektedir. Yani anlatmak istediğimiz, böyle bir web siteniz varsa, paylaşımsız sadece sizin web sitenizi barındıracak bir server kiralamanız gerektiğidir.

 

Sınırsız Hosting Paketinin Diğer Hosting Paketlerine Göre Avantajları Nelerdir?

 

Sınırsız hosting paketlerinin, diğer hosting paketlerine göre, tercih etmenize değecek bazı avantajlı özellikleri bulunmaktadır. Sınırsız hosting paketlerinin yüksek performanslı ve yüksek uptime garantili olduğunu bilmelisiniz. Bunun yanında ücretsiz yedekleme hizmeti ve profesyonel destek hizmetleri içeren hosting paketleridirler. İçerilerinde ücretsiz cPanel ve Plesk bulundururlar. Sınırsız kaynakları bulunan sınırsız hosting paketlerinin spam ve virüs koruması da bulunmaktadır. Bu avantajları web siteniz için tercih etmenizi öneririz. Yeni başladığınız yada devam ettiğiniz bu yolda sizlere kunnaım kolaylığı sağlayacaklardır. Üstelik satın alacağınız sınırsız hosting paketiniz ile elde edeceğiniz bu avantajları uygun fiyatlarla da satın alabilirsiniz. İyi bir hosting araştırması sonucu web siteniz için en uygun sınırsız hosting hizmetini buluyor olursunuz. Ayrıca bazı platformlarda çeşitli kampanya ve indirimler de olacaktır. Şimdi sınırsız hosting paketinizi nasıl alabileceğinizi inceleyelim.