Bakanlık Yetkilikleri tarafından yapılan açıklamalara,şu andaki şartlara ve mevzuata göre İYEP kapsamında görev alacak öğretmenlere gündüz ücretinden ek ders ödemesi yapılması söz konusudur. Haftasonu İYEP görevlendirmelerinde de %100 artırımlı ödeme söz konusu değildir.
 
Sınıf öğretmenlerinin tepki gösterdiği durum ise DYK ile İYEP arasında karşılaştırılma yapıldığında ortaya çıkan ücret farkıdır.
 
Şuanda devam eden DYK Kurslarında görevli öğretmenlere artırımlı ek ders ödemesi yapılmaktadır. İYEP doğrudan DYK gibi görünmese de iş yükü ve işlemler arasında çok fark yoktur. Şu şartlarda sınıf öğretmeninin 4 saatlik İYEP ek dersi branş öğretmeninin 2 saatlik DYK ücretine denk gelmektedir.
 
Sınıf öğretmenlerinin tepkisi DYK ile veya branş öğretmenleri ile karşılaştırma yaparak daha fazla ücret almak değil, iş ve emeğin aynı olmasına rağmen aynı ücretin ödenmemesine yöneliktir.
 
Bu konuda sendikaların da talepleri olsa da henüz bir çözüme ulaşmamıştır.
 
Sınıf öğretmenlerine göre bu büyük bir mağduriyet ve haksızlık olarak görülmektedir. MEB’in bu konuya çözüm bulması özellikle sınıf öğretmenlerinin yıllardır süregelen ek ders mağduriyetine bir yenisinin eklenmesinin önüne geçecektir.

egitimhane.com