Çalışmayı eleştiren ancak hazırlık sınıflarının da yabancı dil öğrenimi açısından önemli olduğunun altını çizen Serter, "Madem hazırlık sınıfları bu derece önemliydi o zaman soruyorum; Anadolu Liselerindeki hazırlık sınıfları neden AKP dönemi Milli Eğitim Bakanları tarafından kaldırıldı?" diye sordu.

Hazırlık sınıfları kapatılırken ileri sürülen iddianın yeterli sayıda yabancı dil öğretmeninin bulunmaması olduğunu ifade eden Serter, bütün okullarda hazırlık sınıfı açılması halinde yabancı dil öğretmeni açığının nasıl kapatılacağının da açıklanmasını istedi.

Çalışmanın ayrıntılarına ilişkin bazı sorular soran ve bu sorularının Milli Eğitim Bakanlığı'nca cevaplanmasını isteyen Serter, iktidarın yanlış uygulamalarla çocukların ve gençlerin yıllarını çaldığını, bunun hesabının mutlaka verilmesi gerektiğini söyledi.

-MEB’e sorular-

Serter, Milli Eğitim Bakanlığının şu soruları yanıtlamasını istedi:

1.Hazırlık sınıflarının yabancı dil eğitimi için önemini yeni kavramış olan AKP, Anadolu Liselerindeki hazırlık sınıflarının neden kaldırmıştır?

2.Anadolu Liselerindeki Yabancı dilde yapılan dersleri neden değiştirmiş ve bu okulları normal liseler düzeyine getirmiştir?

3.Buna gerekçe olarak yeterli yabancı dil öğretmeninin bulunmadığı iddiası geçerliliğini ne zaman kaybetmiştir?

4.Açılacak hazırlık sınıflarında yabancı dil eğitimi yapacak yeterli sayıda öğretmen var mıdır?

5.Açılacak yeni hazırlık sınıflarına kolejlerden başlanacağı iddiası doğru ise, kolejlerde uygulanacak olan 6-7-8. Sınıf ders programları “sıkıştırılmış” program mı olacaktır?

6.Dört yıllık ders programı üç yıla sıkıştırılabiliyorsa, neden öğrenciler bir yıl fazla eğitim görmektedir?

7.Uygulama başladığında, özel kolejlerdeki öğrenciler ile devlet okullarındaki öğrenciler farklı yıllarda farklı ders programları ile mi eğitim görecektir?

8.Açılması planlanan hazırlık sınıflarında hangi diller öğretilecektir?

9.Hazırlık sınıflarının öncelikle kolejlerde açılması özel okullara yönelik talebin arttırılması ve dershane dönüşümü sürecinde köşeye sıkışan Milli Eğitim Bakanlığının elinin rahatlatılması amacını mı taşımaktadır?