Üzerinde sahte kimlik olabileceği ihtimali de olan kişinin seri katil Atalay Filiz olduğunun belirlendiği ifade edildi. Atalay Filiz, ilçe emniyet müdürlüğünde gözaltında tutulduğu açıklandı.

Hüriyet'in haberine göre polisin, dağlık arazide nasıl saklanıp hayatta kaldığı sorusu üzerine Filiz'in, "Kurbağa, böcek ne bulduysam yedim" dediği öğrenildi.

TANINDIĞINI ANLAYINCA MİNİBÜS DEĞİŞTİRDİ

Polisten alınan bilgilere göre, Atalay Filiz bu sabah ilçe minibüslerinden biriyle Menderes’e doğru hareket etti. Bir vatandaşın kendisini tanıdığından şüphelenince minibüs değiştirdi. Vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen polis, ilçedeki bütün minibüsleri durdurularak tek tek aranmaya başladı. Filiz'in bindiği ikinci minibüste polis tarafından yakalandığı belirtildi.

Atalay Filiz şu anda Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. Olayı haber alan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne geldi.

http://img1.aksam.com.tr/imgsdisk/2016/06/02/020620161409194408166.jpg

ÜÇ GÜN ÖNCE DE DOLMUŞUNA ALDI, BUGÜN YAKALATTI

İstanbul ve Ankara'da 3 cinayetin faili olarak aranan Atalay Filiz'in yakalandığı dolmuşun şoförü41 yaşındaki Kenan Aka, Menderes'in eskiden köy olan Bulgurca Mahallesi'nde yaşıyor. Kamyon şoförü olan Aka, üç aydır dolmuş şoförlüğü yapıyor. Kenan Aka, şüpheli Atalay Filiz'in üç gün önce bir kez daha dolmuşuna bindiğini belirterek, şunları söyledi:

"Üç gün önce de dolmuşa yanlışlıkla bindi. Dolmuşu Gümüldür'e gidiyor sandı. Develi Köyü'ne dönünce 'Ben burada ineceğim' dedi ve indi. Kendisini o zaman da tanıdım, ancak dolmuşta yanımda oturduğu için haber veremedim. O iner inmez jandarmaya ihbar ettim, yakalanamadı. Bugün de Menderes Barbaros Mahallesi'nde dolmuşu durdurdu. Araca bindiğinde perişan haldeydi. Terliydi, günlerdir yıkanmadığı belliydi. Elindeki poşette birkaç tane pet su şişesi vardı. Sakalları uzamıştı. 'Bu araç nereye gidiyor' diye sordu. 'Bulgurca'dan İzmir'e gidiyor' dedim. 'Kaç lira' dedi. 'İki lira' dedim, 'Param yok' dedi, 'Olsun geç' dedim. Dolmuşta iki kadın yolcu da vardı. Biner binmez pencere kenarına oturdu ve perdeyi kapattı. Dereköy yolunda polis ekip aracını gördüm. Onlara selektör yaktım. Polis, peşimize düştü sonra dolmuşu durdurdu. Polisin geldiğini görünce ayağa kalktı, inmek istedi ancak kapı kapalı olduğu için inemedi. Polis, ondan kimlik istedi, adının 'Ömer' olarak yazılı olduğu kimliği verdi. Polis hemen koluna kelepçeyi taktı ve götürdü. Ben hiç paniklemedim, korkmadım. Onu televizyon haberlerinden tanıyorum, her gün düzenli haber bültenlerini izlerim."

Günlerdir polis tarafından aranan ve yakalanamayan seri katil Atalay Filiz'in izine en son Burdur'da rastlanıldığı iddia edilmişti.

Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği, 'Seri katil' Atalay Filiz’in yemek alışkanlığını incelemiş ve Filiz'in günde bir öğün yemek yediğini tespit etmişti. Bu şekilde katil zanlısının yakalanmasının zorlaştığı açıklanmıştı.

27 Mayıs’taki Tuzla’da bir öğretmenin öldürülmesinden beri aranan Atalay Filiz, 2 gününü üniversite öğrencisi bir gencin İzmir Konak Yeşilyurt’taki evinde geçirdi. Filiz, 31 Mayıs’ta Bodrum’a gideceğini söyleyerek evden ayrılmıştı. 31 Mayıs'taki görüntülerinden beri izini kaybettiren Filiz'in Yunanistan'a geçtiği iddia ediliyordu.