EğitimSen'in açıklaması şöyle;

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim hizmeti gibi temel ve çok önemli bir alanda kişisel kanaatlerine göre hareket etmeye, öğretmenlere kendi kararlarını dayatmaya ve en önemlisi tek tip öğretmen inşasına devam ediyor.

Bakan Yusuf Tekin’in “Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz” sözleri tek tip önlük uygulamasında geri adım olarak yorumlansa da öğretmenlerden beden ölçüleri istenmeye devam ediliyor.

Öğretmenlik mesleğini basit bir iş olarak tariflemeye çalışıp emeğimizi değersizleştirmeye çalışanlar, öğretmenlerin neyi, ne kadar ve nasıl öğreteceğine karar vermek istiyorlar. 

Biz öğretmenler, önlüğün ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz!

Hepimizden aynı önlüğü giymemizi isteyenler, haklarımız söz konusu olduğunda ücretli, sözleşmeli, kadrolu adı altında paramparça yapılan özlük haklarıyla bizleri çalıştırmaktan vazgeçmiyorlar!

Önlüğün ya da herhangi bir üniformanın eğitim hakkını geliştirmek ve daha nitelikli bir eğitim hizmeti sunmak için olmadığını çok iyi biliyoruz!

Bu nedenle biz öğretmenler, tek tip önlük uygulamasını kabul etmiyor, bizleri sığdırmaya çalıştığınız kalıplara girmeyeceğimizi ifade ediyoruz!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e ise bir çağrı yapıyoruz!

* Bizlere dayattığınız önlüklere harcayacağınız parayı, okulların kırık camları, hijyen sorunları ya da öğrencilerimizin beslenme sorunlarını çözmek için kullanın!
* Elinizdeki bütçeyi kişisel takıntılarınız için değil, okul kantinlerinde bir tost dahi alamayan çocuklarımız için kullanın!
* Öğretmenleri önlük dayatmasına teşvik edeceğinize, öğrencilerimizi nitelikli, depreme dayanıklı, pırıl pırıl okullara teşvik edin!

Eğitim Sen