Eğitim Sen'in açıklaması:

Antalya Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü, görüşme esnasında önceki dönem Eğitim Sen Antalya Şube Başkanımıza, bir belgenin tebligatını yaptıramadığı için küfür etmiştir. TCK’nin 125. maddesine göre “şerefe karşı suçlar” arasında yer alan küfür, üç aydan iki yıla kadar hapisle cezalandırılmaktadır.  İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında açtığımız manevi tazminat davası sonuçlanmış ve ilgili müdür 5000 TL tazminat ödemeye mahkûm edilmiştir. Mahkeme kararına karşın bu kişi, bu Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine devam etmektedir.

Olay Sonrası Yaşananlar...

Eğitim-Sen Antalya Şubesi üyeleri, Konyaaltı Kaymakamlığı içinde bulunan Konyaaltı Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Şube Sekreteri Mustafa Vakit, 3 Mayıs'ta Şube Başkanı Kadir Öztürk, üye Hasan Taşkın ve sendikanın hukuksal temsilcisi avukat Nusret Gürgöz'ün, Taşkın hakkındaki hukuki bir durumu Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar ile makamda görüşmeye gittiğini söyledi. Ancak Hoplar'ın sendikanın temsilcilerine hakaret içeren sözler sarf ederek makamından kovma girişiminde bulunduğunu ileri süren Vakit, "Bu olayla ilgili hukuki süreç başlatıldığı gibi Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar'ın görevden alınması için her tür kampanya ve etkinlik düzenleyeceğimizi, valilik ve bakanlık düzeyinde de her tür girişimde bulunacağımızı kamuoyunun da kendisinin de bilmesini isteriz" dedi.

'MAKAMLAR KALICI DEĞİL'

İl ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerinin kamunun malı olduğunu belirten Vakit, "Oradaki koltukları işgal edenler, kamu adına görev yapar ve kamunun temsilcisi olan özellikle kendi iş kolunda faaliyet yürüten sendikalara, demokratik kitle örgütlerine, sivil toplum örgütlerine; kamu adına çalışmaları ve kamuyu temsil etmeleri dolayısıyla hem tüm kolaylığı sağlar hem de gösterilebilecek her tür nezaketi ve inceliği gösterirler. Ancak nezaketsizlik, hadsizlik, saygısızlık, pervasızlığın girdabına sürüklenenler bilmelidir ki o koltuklar kalıcı değildir. Sizi oraya bir sendika, bir siyasi parti getirmiş, siz de onlar adına bayraktarlık kabadayılık yapmak istiyorsanız o makamları bırakın, o sendikalara ya da parti organlarına temsilci olun" dedi.