Talip GEYLAN (Türk Eğitim Sen)

29 Mayıs ve 8 Haziran’da tcmeb’e çağrıda bulunarak seminer çalışmasının salgın riskinden ötürü online yapılmasını talep etmiştik. Öğretmenlerimizin sağlığını önceleyen ve mesleki çalışmaların uzaktan yürütüleceği kararını alan sayın Bakan ziyaselcuk’a teşekkür ediyorum.

  

 

Orhan YILDIRIM (Eğitim İş)

Mesleki çalışmalar, LGS ve sorumluluk sınavları ile ilgili soru işaretleri giderilmelidir tedbirsizlik halinde çok sayıda öğrenci, eğitim çalışanları ve ailelerin hastalığı kapması ile karşı karşıya kalabiliriz

 

 

Mehmet Alper ÖĞRETİCİ (Anadolu Eğitim Sendikası)

Haziran mesleki çalışmaların yüz yüze yapılacağının duyurulduğu ilk gün yaşanacak mağduriyete dikkat çekerek uzaktan yapılmasını talep etmiştik. tcmeb doğru olanı yaptı ve uzaktan yapılacağını açıkladı. Yanlış karardan dönen tcmeb 'e teşekkür ediyorum.

 

Feray Aytekin Aydoğan (Eğitim Sen)

Günlerdir Eğitim Sen olarak yıl sonu mesleki çalışmalarının öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin, toplumun sağlık hakkı için uzaktan erişimle yapılması itirazını birlikte örgütledik. Uyarılarımız sonucunda seminerlerin uzaktan yapılacağı açıklandı.

 

Ali YALÇIN (Eğitim Bir-Sen)

Seminer dönemi mesleki çalışmaların son günlerde artış gösteren Koronavirüs salgını dolayısıyla Online yapılması kararı öğretmenlerin beklentisinin karşılanması ve salgınla mücadele açısından isabetli olmuştur. MEB’e teşekkür ediyoruz.