Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan:

Geylan ise konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada yüz yüze eğitimin başlaması gerektiğini kaydederek, alınması gereken tedbirleri sıraladı. Geylan, PCR testi uygulanması kararının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Sağlıkla ilgili hususlarda zorunluluk değil gönüllülük esas alınmalıdır ki, hukuki olan da budur" dedi.

 

Eğitim Sen Başkanı Nejla Kurul (Basın açıklamasından):

Özellikle son günlerde aşı olmaktan kaçınan eğitim emekçileri için haftada iki defa PCR testinin zorunlu tutulması konusu, kimi çekinceleri ve kaygıları beraberinde getirmiştir. Belirtmek isteriz ki sendikamız, salgın sürecinin başından beri bilim insanlarının ve Türk Tabipleri Birliği’nin salgın yönetimine ve alınması gereken tedbirlere ilişkin raporlarını, çözüm önerilerini ve uyarılarını kendisine referans almaktadır.

 

Eğitim Bir Sen Başkanı Ali YALÇIN (Basın açıklamasından):

Salgınla mücadele sürecindeki diğer bütün faktörlerin göz ardı edilerek okulların açılmasının, öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının aşılanmasına veya PCR testi zorunluluğuna indirgenmesi şeklindeki hatalı ön yargının kabulü mümkün değildir.