Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı organizasyonuyla bugün Başkent Ankara’da 29.İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri başladı. Bakan Faruk Çelik’in ev sahipliğinde yapılan toplantının açılışında ilk olarak işçi ve memur sendikaları konfederasyonlarının başkanları ile temsilcileri konuştu.

Etkinlikte, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın arasında tartışma çıktı. 

Yönetici atamalarına ilişkin yaptığı konuşmayı eleştiren Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın’a tepki gösteren İsmail Koncuk salonu terk etti.

ANKA'ya açıklamalarda bulunan Koncuk, "Sendikalar sendika gibi davranmalı. Biz çıkıyoruz oraya İş sağlığı ve güvenliği hakkındaki görüşlerimizi anlatıyoruz. Orada hükümetin eksikliklerini, yanlışlıklarını da ifade ediyoruz. Orada da buna cevap verebilecek çapta bir adam var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik orada çıkar bunlara cevap verir. Ama Memur-Sen Genel Başkanı çıkıyor hükümet sözcüsü gibi bize cevap vermeye kalkıyor ve buna tepki olarak salonu terk ettim” dedi.Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın çalışanlar adına konuşması gerektiğini belirten Koncuk, “Kendini hükümet sözcüsü gibi gören sendika başkanı sadece Türkiye’de var, başka da bir yerde yok” diye konuştu. 

Yalçın'ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününe ilişkin “Sendikaların Taksim ısrarı nedeniyle işçilerin taleplerini anlatamadıklarını” açıklamalarına tepki gösteren DİSK Başkanı Kani Beko da toplantıyı terk etti. (ANKA)