Ensonhaber.com'un haberine göre; maaşına yüzde 85 zam yapan sendika başkanı Semih Durmuş, Audi eskidi diyerek 800 bin liralık yeni makam aracı aldı.

2020 yılı için memurlara yüzde 4 zam yapılırken, gündemde yer alan bilgiye göre Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, kendi maaşına yüzde 85 oranında bir zam yapmıştı. Sendikadan konu ile  ilgili bir açıklama gelmiş ve bu zam haberi yalanlanmıştı.

Ensonhaber.com'da yer alan habere göre Memur-Sen Başkanvekili ve Sağlık- Sen Başkanı Semih Durmuş'un 17.340 lira olan maaşı, yüzde yapılan zamla 26.094 liraya yükseltilirken ayrıca 800 bin liralık Audi A6 makam aracı ile 13 bin liralık iPhone X telefon da aldığı ortaya çıktı.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE 7 ADET IPHONE X

Ayrıca 6 yönetim kurulu üyesi için de tanesi 230 bin liraya 6 adet Passat marka araç satın alındığı ortaya çıktı. Başkan Durmuş, kendisi ve yönetim kurulu üyeleri için tanesi 13 bin TL değerinde olan 7 adet iPhone X marka telefon da aldı.

Sendika başkanının 800 bin liralık makam aracı

"AUDI ESKİMİŞTİ"

Durmuş, zaten makamda kullanılan bir Audi A6'ya sahipken neden sıfır model Audi A6 aldığına dair soruya; “Eskisi kullanışlı değildi” yanıtını verdi. Durmuş, alınan yeni araca 700-800 bin lira vermediğini, bunun aracın bugünkü değeri olduğunu savundu.

Kaynak: ensonhaber.com

 

İlgili haber:


Sağlık-Sen'den Maaşa Yüzde 85 Zam Haberine Açıklama