Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1 Şubat'ta (dün) kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasını kararlaştırdık. 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak. Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için çalışmalar yürütülecek. Okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim öğretime yeniden ara verilebilecek'' demişti.

Bakan Ziya Selçuk ise bugün yaptığı açıklamada; "Türkiye'nin salgın tedbirleri açısından eğitim alanındaki uygulamalarıyla dünyada örnek gösterilen ülkeler arasında olduğu belirtmek isterim. 23 Mart 2020 tarihinden bu yana olağanüstü bir performans sergiledik. Tüm öğretmenlerimize ve sabırla bize destek veren velilerimize teşekkür ediyorum. 15 Şubat pazartesi günü eğitime başlıyoruz. Köy okullarımızı tüm sınıflarda yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz. Okul öncesine verdiğimiz önem bellidir. 15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokullarımızı da açma kararı verdik. İlkokullarımız açılması kararını verdik, haftanın 2 olarak devam edecektir. Yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerimiz için şubat ayı içinde aşı planlaması yapılmaktadır.'' dedi.

Bakan Selçuk: ''Yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerimiz için şubat ayı içinde aşı planlaması yapılmaktadadır'' açıklaması yaptı. Öğretmenler aşı olmadığı için büyük ihtimalle 8-12 Şubat tarihlerine denk gelen mesleki çalışmaları öğretmenler çevrim içi olarak yapacaklar.

Seminerlerin çevrim içi mi yoksa yüz yüze mi yapılacağı erken duyurulmalıdır

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin mesleki seminer çalışmalarını yarıyıl tatilinin bitimindeki hafta yani  8-12 Şubat 2021 tarihlerinde yapılıp-yapılmayacağını şimdiden duyurmalıdır. Mesleki çalışmalar yapılacaksa eğer yüz yüze mi yoksa çevrim içi mi yapılacağı konusuna bir an önce açıklık getirilmelidir. Yine son dakika açıklaması ile özellikle memleketlerinden yola çıkacak, erken bilet almak zorunda olan öğretmenler zor durumda bırakılmamalıdır.

 


Öğretmenlerin 08-12 Şubat 2021 Mesleki Çalışmaları çevrim içi olacak!