Sandık görevlileri sırasıyla hangi işlemleri yapmalıdır? Sandık görevlisinin sırasıyla yapacağı işlemler neler? Sandık görevlisi ilk önce hangi işlemleri yapmalıdır? Sandık görevlisi işlemleri nelerden oluşuyor? Sandık görevlisi neleri yapmalıdır ve nelerden sorumludur? Sandık görevlisinin sorumlu olduğu görevler neler? 

2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde görev alacaklar, öncelik sıralamasının nasıl olacağına dair sorulara yanıtlar aramakta?

İşte sandık görevlisinin öncelikli yapması gerekenler:

• 1: Kimlik liste kontrolü
• 2: Oy kullanımı
• 3: İmza attırma
• 4: Kimliği verme

Yukarıda belirtilen sıralama uygulanırsa eğer, sorun olmaz  . Düzenli bir sıralama yapıldığı takdirde, oy kullanma işlemlerinde sıkıntı yaşanmaz. 

Sandık kurulu; yurt içinde bir başkan, bir ihtiyar meclisi/heyeti üyesi ve son yapılan milletvekili genel seçiminde en çok oy almış olan beş siyasi partinin üyesinden oluşur. Kurul üye sayısı üçten az olamaz. Yurt dışında ise bir başkan, bir kamu görevlisi üye ve son milletvekili genel seçiminde Türkiye genelinde en çok oy alan üç siyasi partinin bildirdikleri birer isimden oluşur. Seçmenin oyunu tam bir serbestlik ve gizlilik içinde kullanmasını, oyların sayım ve dökümü ile tutanaklara geçirilmesi gibi tüm sandık başı iş ve işlemlerini yürütür

(ogretmensitemiz.com)