Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanacak olan sandık görevlilerinin kimler olacağı, kamuda görev yapan memurlar tarafından sorgulanıyor. Kamu görevi vazifesiyle, 2023 seçimleri için sandık görevlisi olarak atanacak olan kişiler, görev yerlerinin açıklanacağı tarihi sorguluyor. Peki, seçim görevleri açıklandı mı? Sandık görevlileri ne zaman belli olacak?

 

SEÇİM GÖREVLERİ BELLİ OLDU MU?

Seçim görevleri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından henüz açıklanmadı.

Seçim görevlilerinin görev yapacağı sandıkların 1 Mayıs itibariyle belli olması bekleniyor.

 

SANDIK KURULU GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR?

Sandık görevlerilerin, 2023 seçimlerinde ne kadar ücret alacağı, görev almak için bekleyen kamu çalışanları tarafından sorgulanıyor.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerde görev alacak sandık görevlisi ücretleri henüz açıklanmadı.

İlçe seçim kurulu başkanı ve seçim sandık kurulu başkanı ile üyelerine, “Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun” da belirtilen esaslara göre Genel Bütçeden ücret ödenir.

14 Mayıs 2023 tarihinde birlikte yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde görevli Sandık Başkanı, Üye, Memur ve Partili Üyelerin Ücretleri henüz açıklanmadı ancak  2019 seçimleri ve yeni katsayılara göre resmi olmayan yaklaşık rakamlar aşağıdadır.

  • Sandık Kurulu Başkanı: 1254 TL
  • Sandık Memuru: 792 TL Partili
  • Üye : 396 TL

 

SEÇİM GÖREVLİSİNİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Seçim görevlisi olarak atanan kişilerin görevleri, ülke veya bölgeye göre farklılık gösterebilir. Ancak genellikle, seçim görevlileri şu görevleri yaparlar:

- Oy verme yerlerinin belirlenmesi ve hazırlanması

- Oy verme sürecinin yönetilmesi ve denetlenmesi

- Oy pusulalarının ve oy verme kutularının hazırlanması

- Seçmenlerin kimliklerini doğrulama işlemlerinin yapılması

- Oy sayımı ve sonuçların ilan edilmesi

- Seçim görevlileri, seçim günü boyunca çalışırlar ve seçim sonrasında, oy sayımı ve sonuçların bildirilmesi işlemleri tamamlanana kadar görevlerini sürdürürler.