s7-6Samsung S6'da olduğu gibi, S7’de de 5,1 inç büyüklüğünde 1440×2560 piksel yoğunluklu, 576 PPI değerinde Super AMOLED ekran yer alıyor. Galaxy S7 ekranı Corning Gorilla Glass 5 teknolojisi ile korunuyor. S7 edge’in ekran boyutu ise 5,5 inç.

microSD ve suya dayanıklılık tekrar geldi

Samsung’un S7’de geri adım atarak bir önceki modelde kaldırdığı micro SD kart desteği ve suya dayanıklılık özelliğini geri getireceğini tahmin ediyorduk ve bu da oldu. IP68 sertifikası ile su geçirmezlik S7’nin öne çıkan özelliklerinden biri oldu.

S7-1

Tasarımında büyük değişiklik yok

Tasarım anlayışını S6 modellerinde geçen sene çok iyi bir noktaya getiren Samsung, tanıttığı S7 ve S7 edge’de değişikliğe gitmeyerek benzer bir çizgide kaldı, malzeme kullanımı da değişmedi. Ön ve arka yüzeylerde yine dayanıklı cam kullanılmış.

s74

Kamerasında önemli değişimler var

Samsung Galaxy S7 ve S7 edge’de bulunan kamera F1.7 diyaframıyla güçlendirilmiş biçimde karşımıza çıktı. Karanlıkta bile son derece net ve parlak görüntüler elde etmesi için, Çift Piksel (Dual Pixel) kamera ile donatılmış olan S7’de Optik İmaj Sabitleme (OIS) ile hareketli görüntüleri kaydetmek kolaylaşıyor. 4K çözünürlüğünde 30 FPS hızında video çekmek de bu telefonla mümkün. Yeni kamera modu Motion Panorama, geleneksel panoramik fotoğraflara hareket katıyor, kullanıcılara sürükleyici bir görsel deneyim sunuyor. Telefonlarda 12 megapiksel arka, 8 megapiksel ön kamera bulunuyor.

s7-5

Performansı %35 artırdılar

Galaxy S7’nin işlemci performansı, bir önceki modelden %35 daha iyi hale getirilmiş. Galaxy S7 işlemcisi, tahmin edildiği gibi 2.3 GHz hızında çalışan Exynos 8890 yonga seti oldu. Ayrıca ısınmayı önlemek için özel bir soğutma sistemine yer verilmiş. Galaxy S7, oyun performansı konusunda çok iddialı. S6’ya göre %63.9 daha iyi hale gelen grafik performansının yanı sıra yeni Oyun Başlatıcısı (Game Launcher) ile kullanıcılar pil tüketimini yönetecek.

Kablosuz şarj olan 3000 mAh’lik pil

Telefonda Hızlı Şarj 3.0 destekli 3000 mAh kapasiteli batarya bir pil geliyor ve şarjı 30 dakikada %83 dolabiliyor. Galaxy S7’de kablosuz şarj desteği de var. Galaxy S7 ve S7 edge, Android 6.0 Marshmallow sürümü ile satışa sunulacak. Telefonun siyah, beyaz, gri ve altın olmak üzere dört renk seçeneği sunuluyor.