Öğretmenler son dönemde çok fazla eleştirilmeye hatta hakarete başlandı. Son olarak aşağılayıcı nitelendirme Sabah gazetesi yazarı Şeref Oğuz’dan geldi. Oğuz yazdığı yazıda şu anda görev yapan öğretmenlerin Cumhuriyet tarihinin en gevşek öğretmen nesli olduğunu söylemesi büyük tepki topladı.
 
Şeref Oğuz’un yazdığı yazıda sarffettiği cümleleri kınıyoruz ve mesleğini emek ve özveri ile zor şartlar altında yapan öğretmenlere özür borçlu olduğunu vurguluyoruz.
 
EN GEVŞEK ÖĞRETMEN NESLİ
 
Kurmay Öğretmen başlıklı köşe yazısında öğretmen akademisi kurulması gerektiğini belirten Oğuz, öğretmen akademisi kurulması ile birlikte öğretmen niteliklerinin daha da artacağını ifade eden Şeref Oğuz Bakan Mehmet Şimşek tarafından da dile getirilen Öğretmen Akademisi uygulamasının hayata geçirilmesini desteklediğine değindi.
 
Şeref Oğuz yazısında “Cumhuriyet tarihimizin en gevşek öğretmen nesline çocuklarımızın istikbali teslim durumdadır.” ifadesine yer verirken şu anda görev yapan öğretmenleri haddini aşan şekilde eleştirmiştir. Eğitim alanında orta vadeli programlardan ziyade uzun vadeli programların hayata geçirilmesi gerektiğinin önemli olduğuna değinen Oğuz kurulacak olan Öğretmen Akademisi ile birlikte öğretmenlerin  meslek içi eğitimden geçireleceğini belirtti.
 
Koncuk'tan En Gevşek Öğretmen Nesli Sözüne Sert Tepki
 
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Cumhuriyet tarihinin en gevşek öğretmen nesli” ifadesini kullanarak, öğretmenlere hakaret eden sözde köşe yazarına tepki gösterdi.

Gazeteciliği yalakalıktan öteye gitmemiş sözde yazarların öğretmen hakkında ahkâm kestiğini söyleyen Koncuk, “Sana yazıklar olsun, öğretmeni aşağılamak seni adam yapmaz. Olsa olsa seni gazeteciliğin yüz karası yapar. Senin gibi kafalara yuh olsun!” dedi.