Bakan Tekin, toplantıda yapamayacakları bir şey için vaatte bulunmadıklarını ve bundan sonra da bulunmayacaklarını, ancak söz verdikleri bir konuyu da mutlaka yerine getirmek için gece gündüz çalışacaklarını vurguladı.

Bakanlık olarak yeni dönemde eğitim politikalarına yön verecek bir dizi çalışma başlattıklarını kaydeden Bakan Tekin, bugün Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde bir değişiklik yaptıklarını hatırlatarak öğretmen yetiştirme sürecinden ortaöğretime, mesleki eğitimden eğitim öğretim ortamlarının geliştirilmesine bir dizi çalışmanın içinde olduklarını ifade etti.

Bakan Tekin, toplantıya katılan öğretmenlere söz vererek eğitim alanındaki görüş, öneri ve beklentilerini dinledi.

Bakan Tekin'e ilk olarak uzmanlık öğretmenlik ve kariyer basamakları sınavı soruldu. Bakan Tekin yanıt olarak; "Kariyer ve uzmanlık sınavını müsteşarlık döneminde de yapabilirdik, fakat öğretmenleri sınava tabii tutmak istemedim. Uzman ve başöğretmenlik 5 yıl 10 yıl süreleri ile ilgili anayasa mahkemesi gerekçeli kararını bekliyoruz." dedi.

İşte öne çıkan diğer konular:

* İlkokulların 5 yıl olması şeklinde değil ama farklı bir çalışmamız var.

* Ayrıca sınıf tekrarı konusunda da çalışmamız var.

* Ek dersler ve maaşlar ile ilgili gelen soruya yönelik ''hepimiz kemer sıkacağız'' dedi

* Daha önce rotasyon yaptık, kıyamet koptu. Şu an rotasyon ile ilgili çalışma yok. İleride rotasyon ile ilgili çalışma yaparsak, sahip çıkın.

* Branş öğretmenlerin ilkokul derslerine girmesinden yanayım ancak bu mümkün gözükmüyor.

* Bilsem sistemine sıcak bakmıyorum. Bilsem kurumlarının artmasını tasvip etmedim. Bilsem ve proje okulları ile ilgili farklı kapsamlı bir çalışmamız var. Bilsem kurumları kapanacak diye bir şey yok.

* Alan değişikliğini şu şekilde yapacağım. Atandığınız tarihte kpss puanınız kaç ise onun üstünde bir branşa atamanızsınız. Alan değişikliğine KPSS şartı gelecek.

* Çok eleştiri aldığı karma eğitim ile ilgili olarak; "Ben karma eğitime karşı değilim asla yıllar üniversitelerde demokrasi ve insan hakları dersi verdim'' ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerle dertleşmek ve sahada karşılaşılan sorun alanlarıyla ilgili konularda istişarelerde bulunmak için sık sık bir araya geleceklerini ifade eden Bakan Tekin, öğretmenlerden gelen görüş ve önerileri memnuniyetle değerlendireceklerini söyledi.